Ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου οι Τούρκοι – Καραβάνια προσφύγων ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Ελλάδα…

 Ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου οι Τούρκοι – Καραβάνια προσφύγων ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Ελλάδα…

Refugees and migrants are gathered at the buffer zone in Kastanies, Evros, at the Greek-Turkish borders and Evros River, on Feb. 29, 2020. The turkish government decided to give free passage to the refugees and migrants in order to reach Europe through Greece. / Πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην γκρίζα ζώνη στις Καστανιές Έβρου, στη συνοριογραμμή Ελλάδας-Τουρκίας, μετά την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να μην σταματάει τις προσφυγικές ροές απο το να περάσουν στην Ευρώπη, Ελλάδα, 29 Φεβρουαρίου 2020.

Με νέο δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Milliyet κάνει λόγο για «κομβόι προσφύγων» που ετοιμάζεται να ξεκινήσει από την Τουρκία για τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται σε μια ομάδα που δημιουργήθηκε στο Telegram και πλέον μετέχουν 70.000 άτομα.

«Ενώ η σταδιακή αύξηση των προσφύγων, στην Τουρκία και η εξάπλωσή τους στη χώρα ήταν αντικείμενο συζήτησης, υποστηρίχθηκε ότι μια ομάδα αιτούντων άσυλο, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Σύροι, σχεδίαζε μια νηοπομπή για να φτάσει στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα σχέδια και οι προετοιμασίες για τη συγκρότηση της εν λόγω ομάδας πραγματοποιήθηκαν σε εικονικό περιβάλλον μέσω καναλιού που φέρεται να ιδρύθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα και ακολούθησαν περίπου 70.000 άτομα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Καταγράφεται επίσης ότι οι διοργανωτές του σχεδίου κάλεσαν τους πρόσφυγες να έχουν μαζί τους υπνόσακους, σκηνές, σωσίβια, νερό, κονσέρβες και κουτιά πρώτων βοηθειών» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *