Η 336 Μοίρα “Όλυμπος” και η 343 Μοίρα “Αστέρι” παραλαμβάνει τα πρώτα F-16 Viper

 Η 336 Μοίρα “Όλυμπος” και η 343 Μοίρα “Αστέρι” παραλαμβάνει τα πρώτα F-16 Viper

Τα δύο πρώτα F-16V της Πολεμικής Αεροπορίας λίγο πριν από την έναρξη της τελετής παράδοσης τους στην 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης, που πραγματοποιείται στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της ΕΑΒ όπου αναβαθμίστηκαν. Τα μαχητικά θα απογειωθούν αμέσως μετά το πέρας της τελετής παράδοσης με προορισμό το αεροδρόμιο της Σούδας στα Χανιά.Για το πόσο κρίσιμη είναι η αναβάθμιση στο επίπεδο “V”, στο DP έχει αφιερώσει δεκάδες αναρτήσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το ένα αεροσκάφος είναι πρώην Block 52+ της 343 Μοίρας “Αστέρι” και το δεύτερο είναι πρώην Block 52+ Advanved της 336 Μοίρας “Ολυμπος”.

Και τα δύο μαχητικά αεροσκάφη θα ενταχθούν άμεσα στη δύναμη της 343 Μοίρας για να ξεκινήσει η εκπαίδευση των ιπταμένων της. Σταδιακά, όλα τα αεροσκάφη θα αποκτήσουν την ίδια χρωματική παραλλαγή και τα διακριτικά των Μοιρών τους στο κάθετο σταθερό. Άγνωστο είναι το γιατί αυτό δεν γίνεται εξαρχής.

Δεν θα σταθούμε εκεί. Επί της ουσίας δηλαδή στο αν λειτουργεί η όχι το χρωστήριο της ΕΑΒ. Θα ευχηθούμε μόνο να δούμε το ταχύτερο την ίδια εικόνα και με δύο εκσυγχρονισμένα F-16 των παλιών εκδόσεων. Ένα Block 30 κ ένα Block 50 να παραδίδονται στην Πολεμική Αεροπορία στη διαμόρφωση Block 50M.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *