Το πιο επικίνδυνο είναι ότι η Τουρκία έχει “αυτοεγκλοβιστεί” και όχι οι προθέσεις του Ερντογάν…

 Το πιο επικίνδυνο είναι ότι η Τουρκία έχει “αυτοεγκλοβιστεί” και όχι οι προθέσεις του Ερντογάν…

Ανάλυση επί των Τούρκικων προθέσεων έκανε σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ ο πρώην Υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής για το που το πάει ο Ερντογάν…Το σκεπρικό του Κ΄ Στεφανή και μας φαίνεται απόλυτα ορθό, είναι ότι με τις απειλές η Τουρκία έχει “αυτοεγκλοβιστεί”…

“Τις προθέσεις του Ερντογάν κανείς δεν μπορεί να τις προβλέψει, αλλά σχεδιάζονται αντιδράσεις” επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο σύμβουλος της κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους και πρώην υπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής σχολιάζοντας τις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου. Ξεκαθάρισε πάντως ότι “η Ελλάδα είναι έτοιμη για τυχόν προκλήσεις της Τουρκίας”.

“Οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Ερντογάν και των στελεχών του δημιουργούν δύο ανησυχίες: η μια αφορά την Ελλάδα και η άλλη αφορά την Τουρκία. Το πρώτο είναι οι συνεχείς απειλές να κάνουν την Ελλάδα να ησυχάσει. Να πει ‘τι ακούμε; άλλο ένα, δεν πειράζει προχωράμε στο επόμενο’. Αυτό δεν συμβαίνει, κάθε δήλωση αναλύεται, μετριέται μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα, αμυντικό, διπλωματικό κλπ” διαβεβαίωσε ο κ. Στεφανής.

“Η δεύτερη ανησυχία είναι στο εσωτερικό της Τουρκίας. Η διελκυστίνδα μεταξύ των Τούρκων πολιτικών για το ποιος θα πει το πιο ακραίο πράγμα έναντι της Ελλάδας έρχεται και αυτοεγκλωβίζει την Τουρκία. Τέτοιες λεκτικές εκφράσεις είναι σε βάρος τους και σε βάρος της καλής γειτονίας μεταξύ των δύο εθνών” σημείωσε.

“Πρέπει να αντιληφθούν οι Τούρκοι πολιτικοί ότι ο τούρκικος λαός θέλει να κοιτάξει το μέλλον του, θέλει να προχωρήσει προς τα εμπρός. Είναι καλύτερος ο διάλογος” ανέφερε.

Πηγή : enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *