Η Ουκρανία ζητά 4ης γενιάς μαχητικό – Σε προχωρημένες συζητήσεις για F-15 από τις ΗΠΑ

 Η Ουκρανία ζητά 4ης γενιάς μαχητικό – Σε προχωρημένες συζητήσεις για F-15 από τις ΗΠΑ

Ο Αρχηγός του Γενικού  Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Τσαρλς Μπράουν δήλωσε, ότι οι αξιωματούχοι εξετάζουν τις επιλογές εκπαίδευσης, αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε 100 εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων να πετούν με αμερικανικά μαχητικά.

Μιλώντας στο Aspen Security Forum στο Κολοράντο, ο Brown είπε ότι πιστεύει ότι οι ΗΠΑ έχουν μια πτυχή και μια ευθύνη, όπως κάνουμε με όλους τους συμμάχους και τους εταίρους μας, να είναι προετοιμασμένοι να τους εκπαιδεύσουν σε διάφορες ρεαλιστικές συνθήκες.

«Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι τις βάσεις που θέλει να βάλει η Ουκρανία στον τομέα της Πολεμικής της Αεροπορίας και που θέλει να φτάσει», δήλωσε ο Τσαρλς Μπράουν.

Επίσης λίγο πριν ταξιδέψει στο Άσπεν δήλωσε στο Reuters  ότι οι συζητήσεις εντός του Αμερικανικού Στρατού και των Ουκρανών ήταν σε εξέλιξη.

«Θέλετε να φτιάξετε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το πώς θα χτίσετε την αεροπορία τους και την αεροπορία που θα χρειαστούν για το μέλλον», είπε ο Τσαρλς Μπράουν, ο ίδιος πιλότος, χωρίς να επιβεβαιώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή αεροσκάφος που θα χρησιμοποιηθεί. στην προπόνηση.

Τον Ιούνιο του 2022, δύο κορυφαίοι Ουκρανοί πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών ταξίδεψαν στην Ουάσιγκτον, για να προτρέψουν το Κογκρέσο να προμηθεύσει στην Ουκρανία τον επειγόντως απαραίτητο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς.

Για μήνες, οι Ουκρανοί ηγέτες ζητούσαν από τις ΗΠΑ και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ να τους προμηθεύσουν σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων F-16 ή F-15.

«Η αεράμυνα είναι εξαιρετικά καλή, αλλά εξαρτάται και από ένα αμοιβαίο αεροπορικό όπλο», είπε ένας Ουκρανός πιλότος στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Fox News . “Ήδη λαμβάνουμε πυραύλους Stinger. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο αεράμυνας. Είναι πολύ αποτελεσματικό για τον ρόλο του…”

Το νομοσχέδιο του Κογκρέσου ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2022 και εγκρίθηκε στις 14 Ιουλίου 2022 ως μέρος του Νόμου περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας 329-101.

Πηγή : https://www.aerotime.aero/articles/31709-us-house-approve-ukrainian-pilots-training

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *