Επίσκεψη της ΚZ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς Ακολούθων Πρεσβείας της Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ στο ΓΕΕΘΑ

 Επίσκεψη της ΚZ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς Ακολούθων Πρεσβείας της Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ στο ΓΕΕΘΑ

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ από την ΚΖ΄ Εκπαιδευτική Σειρά (ΕΣ) Ακολούθων Πρεσβείας της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών, με επικεφαλής την Διευθύντρια Σπουδών της Ακαδημίας Πληρεξούσιο Υπουργό Β΄ κ. Νίκη Καμπά, στελέχη της Διπλωματικής Ακαδημίας και 20 σπουδαστές.

Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για την αποστολή του ΓΕΕΘΑ, για τις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, για τις εξελίξεις γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για θέματα που αφορούν στην αποστολή, στην οργάνωση, στην λειτουργία και στις δυνατότητες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ). Επίσης ενημερώθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΠΕΘΑ Δρ. Κωνσταντίνο Μπαλωμένο επί θεμάτων Εθνικής Αμυντικής Πολιτικής, καθώς και από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο (ΕΑ) Απόστολο Μητσόπουλο σε θέματα της αρμοδιότητάς του.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τρέχουσας ΕΣ της Διπλωματικής Ακαδημίας, με την πραγματοποίηση από 10 έως και 14 Οκτωβρίου 2022 ενημερωτικών επισκέψεων σε Υπηρεσίες και Μονάδες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική, στην Κρήτη και στην Λάρισα, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Αρχηγείο Στόλου, στο Πεδίο Βολής Κρήτης, στο Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας, στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στην 5 Α/Μ Ταξιαρχία, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής, στον Ναύσταθμο Κρήτης, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην ΕΑΒ, στο Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου, στην ΑΣΔΕΝ, στην 1η Στρατιά/EU-OHQ και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *