Επίσκεψη Πρωθυπουργού στα “γεράκια” της 115 Πτέρυγας Μάχης (Φωτογραφίες)

 Επίσκεψη Πρωθυπουργού στα “γεράκια” της 115 Πτέρυγας Μάχης (Φωτογραφίες)

Μήνυμα ότι «έχουμε ενισχύσει την αποτρεπτική μας δυνατότητα σε τέτοιο βαθμό που να μην αισθανόμαστε απειλή από κανέναν» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στα Χανιά.

Ο πρωθυπουργός επιθεώρησε αεροσκάφη τύπου F-16 και αναβαθμισμένα F-16 VIPER και ενημερώθηκε για την αποστολή, την οργάνωση και ετοιμότητα της Πτέρυγας Μάχης, την αναβάθμιση των αεροσκαφών και τη συνολικότερη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

«Είναι μία σημαντική αναβάθμιση για την Πολεμική Αεροπορία, πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες επενδύσεις που έχουμε κάνει, νομίζω ότι μας δίνουν πια μία μακροχρόνια σιγουριά ότι έχουμε ενισχύσει την αποτρεπτική μας δυνατότητα σε τέτοιο βαθμό που να μην αισθανόμαστε απειλή από κανέναν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στους πιλότους, αλλά και σε όλο το προσωπικό που χειρίζεται τα αεροσκάφη: «Και βέβαια να τονίσω και το γεγονός ότι δεν είναι μόνο τα αεροσκάφη αλλά είναι και οι χειριστές και οι τεχνικοί που τα κρατάνε στον αέρα. Και γι’ αυτό και επιμένω ότι όσο κι αν στηρίζουμε από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου τις υποδομές, άλλο τόσο μπορεί να στηρίζουμε και τους ανθρώπους. Νομίζω ότι το γνωρίζετε καλά».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την 343 Μοίρα, όπου τον υποδέχτηκαν οι πιλότοι και του προσέφεραν αναμνηστικά δώρα. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με το προσωπικό και αντάλλαξε ευχές ενόψει της νέας χρονιάς, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Πηγή : enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *