Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

 Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λονδίνο, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, όπου είχε επαφές για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα ασφάλειας, όπως και για θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας, με Βρετανούς αξιωματούχους.

Σήμερα (27/3/2024), ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε σύντομη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Oliver Dowden.

Επίσης, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας (NSA) του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Tim Barrow, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε χθες, Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, με τη συνάντηση με τον «Σκιώδη» Υπουργό Άμυνας του Εργατικού Κόμματος, John Healey, σε συνέχεια των επαφών που είχε προσφάτως με Βρετανούς ομολόγους του. Συζήτησαν για τις αμυντικές μας σχέσεις τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός του ΝΑΤΟ. Αντάλλαξαν απόψεις για τρόπους αντιμετώπισης αναδυομένων κοινών προκλήσεων, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα.

Ο κ. Δένδιας κατά τις συναντήσεις του ενημέρωσε επίσης για τον ρόλο της Ελλάδας στην αμυντική Επιχείρηση ASPIDES της Ε.Ε., ενώ τόνισε ότι η χώρα μας προσβλέπει στη συνεργασία του ελληνικού αμυντικού οικοσυστήματος καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Πλαίσιο της «Ατζέντας 2030, με το βρετανικό αμυντικό οικοσύστημα.

Ο Έλληνας Υπουργός συμμετείχε, επίσης χθες (26/3/2024), στις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τις οποίες διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο και πραγματοποιήθηκαν στην Πρεσβευτική Κατοικία.

Κατά τον Εορτασμό, στον οποίο συμμετείχαν ομογενείς του Λονδίνου και Βρετανοί πολίτες οι οποίοι διατηρούν δεσμούς με την Ελλάδα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Επικεφαλής Πλοίαρχο Νικόλαο Φίλια ΠΝ και τα στελέχη του Γραφείου Ακολούθου Άμυνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *