Επιτυχής ολοκλήρωση δοκιμών για το νέο σύστημα διανομής αντιμέτρων EW του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού από την Elbit Systems

 Επιτυχής ολοκλήρωση δοκιμών για το νέο σύστημα διανομής αντιμέτρων EW του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού από την Elbit Systems

H Elbit Systems και το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό ολοκλήρωσαν με επιτυχία μια σειρά δοκιμών για το σύστημα αντιμέτρων DESEAVER MK-4 (CMDS) στα πλοία του Ισραηλινού Ναυτικού. Οι δοκιμές αξιολόγησαν την ικανότητα του νέου συστήματος ναυτικού Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW) να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε σύνθετα σενάρια επίθεσης πυραύλων, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης αντιπερισπασμών από πολλούς εκτοξευτές έναντι πολλαπλών ταυτόχρονων απειλών.

Το DESEAVER MK 4 αποτελεί ένα σύστημα αντιμέτρων 4ης γενιάς με πλήρη ισχύ δυνατοτήτων soft kill αντιπυραυλικής άμυνας, ως μέρος της Ενσωματωμένης Σουίτας Ηλεκτρονικού Πολέμου (IEWS) της Elbit Systems. Τα ISTAR και το IEWS της Elbit είναι επίσης λειτουργικά συμβατά τόσο με το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, όσο και με άλλες ναυτικές δυνάμεις.

Το σύστημα DESEAVER MK 4 παρέχει περιμετρική προστασία έναντι πολλαπλών απειλών από πυραύλους που προέρχονται ταυτόχρονα από διαφορετικές κατευθύνσεις. Το σύστημα συνίσταται από πολλούς εκπαιδεύσιμους και σταθεροποιημένους εκτοξευτές που είναι ικανοί για γρήγορη και ακριβή τοποθέτηση και εκτόξευση αντιπερισπασμών που επιλέγονται από τους αντιπυραυλικούς αλγόριθμους. Το σύστημα χρησιμοποιεί μια σειρά παθητικών και ενεργών αντιπερισπασμών. Τέλος, όπως και οι προκάτοχοί του, το σύστημα DESEAVER επιτρέπει την πλήρη ενσωμάτωση με άλλα συστήματα μάχης πλοίων.

 

Ο Oren Sabag, Γενικός Διευθυντής της Elbit Systems ISTAR & EW, σημείωσε για το νέο σύστημα: «Είμαστε περήφανοι για τη συνεχή συνεργασία μας και την υποστήριξη του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού. Η επιτυχής ολοκλήρωση των δοκιμών αποδεικνύει περαιτέρω την αξιοπιστία της τεχνολογίας μας και των προηγμένων δυνατοτήτων προστασίας που προσφέρει ενάντια σε νέες και εξελισσόμενες απειλές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *