Ο Ερντογάν δηλώνει ερωτευμένος με την Ελλάδα : “Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι αυτή που φαίνεται”…

 Ο Ερντογάν δηλώνει ερωτευμένος με την Ελλάδα : “Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι αυτή που φαίνεται”…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, HELLAS JOURNAL

Σε μία συγκρουσιακή συνέντευξη στην τηλεόραση του έγκυρου τηλεοπτικού σταθμού PBS, όπου η δημοσιογράφος Amna Nawaz, τον αντιμετώπισε με ιδιαίτερη σκληρότητα, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν έδειξε τον “πόνο”, που του προκαλεί ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Απαντώντας στην ερώτηση της έγκυρης δημοσιογράφου, η οποία έθεσε ανοικτά το μείζον ζήτημα της τουρκικής απειλής εναντίον της ελληνικής ασφάλειας, όπως την ενημέρωσε ο ίδιος ο γερουσιαστής, ο θρασύτατος Ερντογάν ισχυρίστηκε χωρίς ντροπή ότι η ισλαμική Τουρκία είναι φίλη με την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες. Ξέχασε τις απειλές στον Έβρο και το Αιγαίο.

Κάνει πως δεν θυμάται την άναδρη τουρκική εισβολή και την κατοχή της Κύπρου. Και προσπάθησε με τον τρόπο αυτό να αποφύγει την ερώτηση για τους ενδοιασμούς του κ. Μενέντεζ σε ότι αφορά την πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην κατοχική χώρα του.

Ο Ερντογάν απάντησε ως εξής για την άρνηση του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων να επιτρέψει την ενίσχυση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας:

“Ο Μπομπ Μενέντεζ δεν είναι πολύ εξοικειωμένος με την Τουρκία. Και ο Μενέντεζ δεν φαίνεται να είναι εξοικειωμένος ούτε με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Είμαστε φίλοι με την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες. Ποτέ δεν πολεμήσαμε ο ένας εναντίον του άλλου. Φαίνεται ότι ο Menendez έχει υιοθετήσει μια εχθρική προσέγγιση στην Τουρκία και προσπαθεί να μας τραβήξει σε ορισμένες συζητήσεις της επιλογής του. Αλλά δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος αυτού. Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι αυτή που φαίνεται”.

Η δημοσιογράφος του είπε ότι μίλησε με τον φιλέλληνα γερουσιαστή την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος της ανέφερε αρκετούς λόγους, για τους οποίους είναι αντίθετος στην πώληση των F-16 αυτή τη στιγμή.

 

Δείτε όλη την συνέντευξη 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *