Το F-15EX πραγματοποίησε σειρά δοκιμών με πραγματικά πυρά

 Το F-15EX πραγματοποίησε σειρά δοκιμών με πραγματικά πυρά

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι η νέα έκδοση του μαχητικού αεροσκάφους F-15EX Eagle II, πραγματοποίησε πρόσφατα την πρώτη σειρά δοκιμών με πραγματικά πυρά.

Το αεροσκάφος, που ανήκει στην 53η πτέρυγα της Πολεμικής Αεροπορίας Eglin, εκτόξευσε πυραύλους αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς AIM-120C/D AMRAAM ως μέρος του Προγράμματος Αξιολόγησης Συστήματος Όπλων.

Οι δοκιμές είχαν σκοπό να δείξουν την ικανότητα του αεροσκάφους να εκτελεί αποστολές μακράς εμβέλειας, να μεταφέρει μεγάλα ωφέλιμα οπλικά φορτία και να εργάζεται σε συνδυασμό με αεροσκάφη 5ης γενιάς. Δοκιμάστηκαν επίσης τα συστήματα προειδοποίησης ραντάρ, εμπλοκής και αντιμέτρων του αεροσκάφους.

“Το F-15EX μπορεί να εκτελέσει βολές με σημαντικά αυξημένο βεληνεκές – πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο μαχητικό στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ – και παρέχει τη μοναδική ικανότητα να κρατά 12 AMRAAM. Αυτό αναφέρει στο δελτίο τύπου ο Max Denbin, επικεφαλής μηχανικός δοκιμών της ομάδας AFOTEC Detachment 6.

Το F-15EX είναι το τελευταίο μοντέλο του McDonnell Douglas F-15. Σχεδιάστηκε το 2018 και προορίζεται να συμπληρώσει τα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς της USAF – τα F-22 και τα F-35 – αντικαθιστώντας παράλληλα το γερασμένο F-15C που είναι σε ρόλο της αεράμυνας.

Η πρώτο F-15EX  παραδόθηκε τον Μάρτιο του 2021 και εκτόξευσε τον πρώτο της πύραυλο τον Ιανουάριο του 2022, κλειδώνοντας επιτυχώς έναn drone-στόχο.

Πηγή : https://www.aerotime.aero

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *