Καθηλώνονται τα F-35 της USAF και USN λόγο Εκτινασσόμενων Καθισμάτων

 Καθηλώνονται τα F-35 της USAF και USN λόγο Εκτινασσόμενων Καθισμάτων

Προβλήματα με τα εκτινασσόμενα καθίσματα Martin-Baker ανακαλύφθηκαν στα μαχητικά αεροσκάφη F-35 του αμερικανικού στρατού, με αποτέλεσμα ορισμένα από τα αεροσκάφη να καθηλωθούν προσωρινά.

Σύμφωνα με αρκετές ανεξάρτητες αναφορές, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF), το Ναυτικό (USN) και το Σώμα Πεζοναυτών (USMC) έχουν καθηλώσει τα περισσότερα F-35  για να πραγματοποιήσουν επιθεωρήσεις στο αεροσκάφος.

Η USAF ανακάλυψε ότι ορισμένα φυσίγγια καθισμάτων εκτίναξης ήταν ελαττωματικά τον Απρίλιο του 2022. Ωστόσο, η κλίμακα του προβλήματος έγινε εμφανής μόλις λίγους μήνες αργότερα, αναφέρει η Air Force Times , επικαλούμενη πηγές εντός του στρατού.

Μια ξεχωριστή αναφορά από το Breaking Defense αναφέρει ότι η Διοίκηση Αεροπορικής Μάχης των ΗΠΑ (ACC) άρχισε να επιθεωρεί τα F-35 της για ελαττωματικά φυσίγγια στις 19 Ιουλίου. Στις 29 Ιουλίου τόσο η AAC όσο και η Διοίκηση Εκπαίδευσης Αεροπορίας καθήλωσαν προσωρινά τα F-35 τους για να επισπεύσουν τη διαδικασία των επιθεωρήσεων.

Μέχρι τις 27 Ιουλίου, είχαν ελεγχθεί 2.700 φυσίγγια εκτίναξης καθισμάτων, με μόλις τρία να δηλώθηκαν ελαττωματικά, σύμφωνα με την πηγή των Air Force Times. Μόνο ορισμένες σειρές παραγωγής περιείχαν το πρόβλημα και μια σύντομη επιθεώρηση ήταν αρκετή για να εντοπιστούν τα ελαττωματικά φυσίγγια, πρόσθεσε η πηγή.

Ο κατασκευαστής Martin-Baker παρείχε όλα τα απαραίτητα δεδομένα για να βοηθήσει με τις επιθεωρήσεις.

Αρκετές άλλες χώρες που χειρίζονται το F-35 ανακοίνωσαν ότι είχαν πραγματοποιήσει τις δικές τους επιθεωρήσεις στο αεροσκάφος. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σταμάτησε την πτητικότητα  των F-35 της στις 30 Ιουλίου, σύμφωνα με τους Times of Israel, ενώ η νορβηγική και η ολλανδική αεροπορία δήλωσαν ότι διερευνούν το θέμα χωρίς να σταματήσουν τις πτήσεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η πηγή των Air Force Times, είπε ότι μόνο τα εκτινασσόμενα καθίσματα του F-35 είχαν επηρεαστεί από το σφάλμα, προηγούμενες αναφορές αναφέρουν ότι το ίδιο πρόβλημα ανακαλύφθηκε σε διάφορα μοντέλα μαχητικών αεροσκαφών F/A-18, αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου E/A-18G. Εκπαιδευτές T-45 και F-5.

Πηγή : https://www.aerotime.aero/articles

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *