Το Γαλλικό ελικοπτεροφόρο FS TONNERRE στο λιμάνι του Βόλου

 Το Γαλλικό ελικοπτεροφόρο FS TONNERRE στο λιμάνι του Βόλου

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά η Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «ARGO – 22»

Χρήστος Μαζανίτης

Στον Βόλο το γαλλικό ελικοπτεροφόρο “FS TONNERE” για ασκήσεις με τις «Σκιές του Αιγαίου»

Το γαλλικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων “FS TONNERE” έδεσε στο λιμάνι του Βόλου για κοινές ασκήσεις με τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις.

Στις 7 Σεπτεμβρίου όπως μετέδωσε το enikos.gr την τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας, Στρατηγό Τιερί Μπιουρκάρντ (Thierry Burkhard).

Όπως αναφέραμε τότε, «η 45λεπτη επικοινωνία των δύο Αρχηγών επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία και συμφώνησαν στην εμβάθυνση των εκπαιδεύσεων Ελληνικών και Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων με μεγαλύτερη παρουσία στην Μεσόγειο αλλά και περισσότερες συνεκπαιδεύσεις των Ειδικών Δυνάμεων της Γαλλίας με τις «Σκιές του Αιγαίου» της ΔΕΠ».

Πριν, λοιπόν, φύγει ο μήνας, το γαλλικό ελικοπτεροφόρο FS TONNERE έδεσε στο λιμάνι του Βόλου, απ’ όπου χθες, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και για μία εβδομάδα, θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις Ελλάδας – Γαλλίας, με τη συμμετοχή των «Σκιών του Αιγαίου», της ελίτ των Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά η Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «ARGO – 22», η οποία θα λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου καθώς και στον Άγιο Ευστράτιο και στην Σκύρο με Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, που θα διεξαχθεί στη Σκύρο.

FS TONNERE

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με :

Μονάδες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ
Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ)
Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ)
Μαχητικά Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ)
Οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με το Πλοίο Διοίκησης Αμφίβιων Επιχειρήσεων (LHD) FS TONNERRE και τις υπαγόμενες σε αυτό μονάδες και μέσα.

Πηγή : enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *