Κοντά σε συνεργασία η Ιταλίας με την Ιαπωνία για το 6ης γενιάς Μαχητικό

 Κοντά σε συνεργασία η Ιταλίας με την Ιαπωνία για το 6ης γενιάς Μαχητικό

Η Ιταλία μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών έκτης γενιάς της Ιαπωνίας, υπονοώντας μια βαθύτερη συγχώνευση μεταξύ του προγράμματος Tempest υπό την ηγεσία της Βρετανίας και του ιαπωνικού FX.

Παράλληλα με τη Σουηδία, η Ιταλία άρχισε να συμμετέχει στην ανάπτυξη του BAE Tempest το 2020.

Το 2021, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία εντάχθηκαν στα προγράμματα ανάπτυξης κινητήρων μαχητικών αεροσκαφών έκτης γενιάς και, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, άρχισαν να συνεργάζονται σε άλλες πτυχές του αεροσκάφους. Το ενδεχόμενο πλήρους συγχώνευσης ήταν επίσης υπό συζήτηση.

Προς μια συγχώνευση Tempest/FX; Το Ηνωμένο Βασίλειο θα βοηθήσει την Ιαπωνία να αναπτύξει νέο μαχητικό
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με την Ιαπωνία για να βοηθήσει την ανάπτυξη του μαχητικού FX.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2022, το Defensenews.com δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον Ιταλό στρατηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Luca Goretti, ο οποίος είπε ότι θα επισκεφθεί την Ιαπωνία για να συζητήσει τη συνεργασία σε μαχητικά αεροσκάφη επόμενης γενιάς τον Οκτώβριο.

«Έχω προσκληθεί στην Ιαπωνία από τον αρχηγό της ιαπωνικής αεροπορίας για να συζητήσουμε κοινά προγράμματα – θα είναι η ευκαιρία να μοιραστούμε το όραμά μας και την κοινή μας άποψη», είπε ο Goretti στο Defensenews.com.

Η Ιαπωνία άρχισε να σχεδιάζει το μαχητικό αεροσκάφος FX της ως συνέχεια του σχεδίου πέμπτης γενιάς X-2 Shinshin, και έγινε μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο που εργάζονται δημόσια σε ένα σχέδιο για ένα μαχητικό έκτης γενιάς.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *