Συνέχεια εξοπλισμών…Αυτή την φορά για τον Στρατό Ξηράς με UAV

 Συνέχεια εξοπλισμών…Αυτή την φορά για τον Στρατό Ξηράς με UAV

Συνέχεια εξοπλισμών…Αυτή την φορά για τον Στρατό Ξηράς, ‘όπως αναφέρουν πληροφορίες το Επιτελείο είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Γάλους Επιτελείς για απόκτηση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών UAV Patroller σε διαμόρφωση UCAV.

Τα αεροσκάφη είναι Γαλλικής κατασκευής και πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες ο ΓΕΣ να προχωρήσει σε αγορά 4+4

Η αλματώδης πρόοδος της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια στον τομέα των μη επανδρωμένων και κυρίως στα οπλισμένα έχει σημάνει συναγερμό στο Ελληνικό Επιτελείο.

Η Ελληνική αντεπίθεση προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να καλύψουν το χαμένο έδαφος της τελευταίας εικοσαετίας στο χώρο των μη επανδρωμένων UAV βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost ο Στρατός Ξηράς βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τους Γάλλους για την απόκτηση των μη επανδρωμένων UAV Patroller και μάλιστα σε διαμόρφωση UCAV με δυνατότητα δηλαδή μεταφοράς όπλων αέρος-εδάφους. Οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ αναμένεται να αντικαταστήσουν τα γερασμένα πλέον περιορισμένων δυνατοτήτων Sperwer τα οποία χρησιμοποιεί ο Στρατός Ξηράς για αποστολές επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών.

Δείτε περισσότερα

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *