Οι “Σπαρτιάτες” της 354 ΜΤΜ επανέρχονται στη διαθεσιμότητα

 Οι “Σπαρτιάτες” της 354 ΜΤΜ επανέρχονται στη διαθεσιμότητα

Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας C-27 Spartan της 354 Μοίρας Τακτικής Μεταφορών, μετά από την τραγική κατάσταση που αντιμετώπισαν, έρχονται με την σειρά τους να ολοκληρώσουν και τυπικά τις διαδικασίες “για να μπουν στο συνεργείο”!

Μετά από την υπογραφή της ΓΔΑΕΕ της Σύμβασης της για τη  Τεχνική Υποστήριξή από την εταιρεία Leonardo SpA, τα αεροσκάφη θα έρθουν ξανά σε φυσιολογικές διαθεσιμότητες

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να έχει βελτιωθεί πολύ η κατάσταση διαθεσιμότητος των αεροσκαφών τακτικών μεταφορών C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Στις 7 Ιουλίου, μεταξύ ΓΔΑΕΕ και της ιταλικής Leonardo SpA, υπεγράφη η Σύμβαση υπ’ αριθ. 010Γ/22, για την Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) των C-27J. Το πρόγραμμα κόστους 55.723.670 €, είχε εγκριθεί από την Βουλή στις 21 Δεκεμβρίου 2020, επομένως απαιτήθηκαν 18 μήνες για την ανάθεση συμβάσεως. Η σύμβαση είναι 4ετούς διαρκείας και προβλέπει την άμεση υλοποίηση σε ροή ανταλλακτικών, προκειμένου το τεχνικό προσωπικό της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών και της Leonardo, να επέμβει αποτελεσματικά και να αρχίσει η επαναφορά στην ενέργεια καθηλωμένων αεροπλάνων.

Σήμερα, η Μοίρα έχει κυμαινόμενη διαθεσιμότητα ενός με δύο από τα οκτώ αεροπλάνα, τα οποία καλύπτουν ένα μικρό μέρος των αναγκών σε τακτικές μεταφορές, όχι μόνο της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά όλων των Κλάδων. Με την έναρξη εφαρμογής της συμβάσεως FOS, εκτιμάται ότι εντός των επομένων μηνών και πριν την εκπνοή του έτους, επιχειρησιακά διαθέσιμα θα είναι συνολικώς 5-6 αεροπλάνα.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *