Εξετάζονται τα C-27 Spartan για δομικές ρωγμές

 Εξετάζονται τα C-27 Spartan για δομικές ρωγμές

C-27 Spartan

Από «κόσκινο» περνά ο στόλος των μεταφορικών αεροσκαφών C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά από τεχνική οδηγία της κατασκευάστριας Leonardo σχετικά με την αντιμετώπιση ρωγμών σε δομικά μέρη του αεροπλάνου. Η εταιρεία προειδοποίησε όλους τους χρήστες του μεταγωγικού για την εμφάνιση ρωγμών στο σημείο που το κάθετο και το οριζόντιο σταθερό ενώνονται με την άτρακτο του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Πολεμική Αεροπορία έλαβε την οδηγία την περασμένη Τρίτη και προχώρησε στην προσωρινή καθήλωση του στόλου. Αποφασίστηκε, μάλιστα, η επισκευή που προτείνει ο κατασκευαστής να εφαρμοστεί άμεσα στα λειτουργικά αεροσκάφη, ο αριθμός των οποίων παραμένει εξαιρετικά χαμηλός, και στη συνέχεια να ελεγχθούν και να επιδιορθωθούν και τα καθηλωμένα C-27J του μεταφορικού στόλου.

Πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αναφέρουν στην «Κ» ότι σε ένα από τα οκτώ ελληνικά C-27J ολοκληρώθηκε ήδη ο τεχνικός έλεγχος και η επιδιόρθωση που προτείνει ο κατασκευαστής με τις εργασίες να γίνονται στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ). Μάλιστα, το αεροπλάνο αποδόθηκε άμεσα σε επιχειρησιακή εκμετάλλευση και πέταξε την Τρίτη για αεροδιακομιδή ασθενούς. Ηδη το δεύτερο C-27J προετοιμάζεται για επιθεώρηση και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα καθηλωμένα αεροσκάφη που αναμένεται να ελεγχθούν μέχρι τις αρχές του 2024.

Ελέγχονται για ρωγμές και τα ελληνικά C-27J-1
«Τα αεροσκάφη ήταν και πριν ασφαλή, αλλά εκδώσαμε την τεχνική οδηγία λαμβάνοντας υπόψη τις πιο δύσκολες συνθήκες καταπόνησης, με πλήρες φορτίο και ακραίες καιρικές συνθήκες», αναφέρουν πηγές της κατασκευάστριας εταιρείας, ενώ αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρουν ότι υπάρχει «συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις και περιλαμβάνει εξονυχιστικούς ελέγχους» για την ασφάλεια των αεροσκαφών.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *