Γκρίνια από τα Τουρκικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ σβήνουν τις τουρκικές σημαίες από τα F-35 και τα δίνουν στην Ελλάδα

 Γκρίνια από τα Τουρκικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ σβήνουν τις τουρκικές σημαίες από τα F-35 και τα δίνουν στην Ελλάδα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “δίνει ρεσιτάλ” επικοινωνίας στο Βίλνιους όπου διεξάγεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ. Μετα την “έγκριση” του Τούρκου Προέδρου να γίνει μέλος του NATO η Σουηδία, όλα γέρνουν θετικά για αυτόν καθώς ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την αναβάθμιση των Τούρκικών F-16. Ωστόσο δεν μπορούν να ξεχάσουν με τίποτα την ακυρωμένη αγορά των F-35…

Την ίδια ώρα στην Τουρκία τα ΜΜΕ είναι ενοχλημένα με τα εξοπλιστικά της Ελλάδας, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ βγάζουν τα τουρκικά σημαιάκια από τα F-35 που έχουν πληρώσει και τα δίνουν στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος στο δελτίο τηλεοπτικού δικτύου SOZCU TV ανέφερε: «O πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως ‘αν μας πάρετε στην Ε.Ε. κι εμείς θα υπογράψουμε για τη Σουηδία’. Όμως στην πραγματικότητα και τα παιδιά αυτής της χώρας ξέρουν πως δεν θα μας δεχτούν στην Ε.Ε. Θα μπορούσε να γίνει κάποιο βήμα για την απελευθέρωση της βίζας και την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, η την επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης. Υπάρχει η υπόσχεση της Σουηδίας! Αν τους πιστέψουμε. Επίσης απόψε θα υπάρχει και η συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν. Θα συζητηθεί το θέμα των F-16. 1.5 δισ. δολάρια τα έχουμε δώσει και παραμένουν εκεί. Έσβησαν τις τουρκικές σημαίες που υπήρχαν πάνω στα F-35 και υπάρχει ο ισχυρισμός πως τα συγκεκριμένα μαχητικά θα τα δώσουν στην Ελλάδα. Αφού μας την έφεραν με αυτό τον τρόπο, τώρα προσπαθούμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας. Η εξωτερική μας πολιτική, με αυτό το προεδρικό σύστημα κρίνεται από έναν μόνο άνθρωπο».

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *