Τα VIPER πολλαπλασιάζονται : Στα 10 αεροσκάφη μέχρι τον Σεπτέμβριο

 Τα VIPER πολλαπλασιάζονται : Στα 10 αεροσκάφη μέχρι τον Σεπτέμβριο

Δύο ακόμη F-16 Viper είναι στα «σκαριά» αυτή τη στιγμή προκειμένου να αποδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία από τους εργαζόμενους της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Όλες οι πληροφορίες λένε ότι αυτά τα μαχητικά δεν αποκλείεται έως το τέλος του μήνα να έχουν κάνει και τις δοκιμαστικές πτήσεις που προβλέπονται πριν από την αποστολή τους στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Και έχει σημασία αυτές τις ώρες που το μεγάλο παζάρι στο Βίλνιους της Λιθουανίας έχει εκκινήσει για τα τουρκικά F-16 Viper, να σημειωθεί όχι μόνο η πρόοδος των εργασιών από την ΕΑΒ για τα ελληνικά μαχητικά, αλλά και οι διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη και σε πολλά επίπεδα για τα όπλα που ζητά εδώ και καιρό η Ελλάδα από την Αμερική.

Με τις δύο επιπλέον «οχιές» ο στόλος των αναβαθμισμένων αεροσκαφών F-16 φτάνει τα 10, ενώ με τον ρυθμό προόδου των εργασιών, οι υπολογισμοί λένε πως ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας που θα ξεκινήσει ο εφοδιασμός και της δεύτερης πολεμικής μοίρας με τα αναβαθμισμένα μαχητικά.

Στο Βίλνιους και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ κρίνονται πολλά για το μέλλον της γείτονος κι όχι μόνο για το μείζον θέμα που αφορά τον στόλο των τουρκικών F-16. Μέσα από την διπλωματία όμως κρίνονται πολλά και για την Ελλάδα, διότι η Άγκυρα έχει απλώσει το δικό της πλέγμα αξιώσεων μέσω της Συμμαχίας. Και η Τουρκία είναι γνωστό σε όλους ότι θέτει πολλά, τα απαιτεί όλα, ώστε ότι κερδίσει να θεωρηθεί μια επιπλέον νίκη γι’ αυτήν.

Την ίδια στιγμή ωστόσο η σκληρή γραμμή Μενέντεζ, η επιστολή Αμερικανών βουλευτών προς το State Department και τον υπουργό εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σφίγγουν ασφυκτικά τη μέγγενη στην Άγκυρα, η οποία μένει να φανεί τις επόμενες δυο ημέρες αν θα ενδώσει ή αν θα τα τινάξει όλα στον αέρα, ιδίως το θέμα της ένταξης της Σουηδίας.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *