Η Boeing παρέδωσε στη USAF το πρώτο T-7A Red Hawk [vid]

 Η Boeing παρέδωσε στη USAF το πρώτο T-7A Red Hawk [vid]

T-7A RED HAWK BOEING

Την Παρασκευή 15/9 η Boeing παρέδωσε το πρώτο εκπαιδευτικό αεροσκάφος στην Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία (USAF) τύπου T-7A Red Hawk.

Stephen Losey

Ο Stephen Losey είναι του Defense News. Στο παρελθόν κάλυπτε θέματα ηγεσίας και προσωπικού στους Air Force Times και στο Πεντάγωνο, ειδικές επιχειρήσεις και στον αεροπορικό πόλεμο στο Military.com. 

H Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ την Τρίτη, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αντιμετώπισε προβλήματα ασφάλειας , προβλήματα λογισμικού και παραλείψεις χρονοδιαγράμματος .

Σε μια ενημέρωση στο συνέδριο Air , Space and Cyber ​​της Ένωσης Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων στο Εθνικό Λιμάνι του Μέριλαντ, ο συνταγματάρχης Kirt Cassell, ο οποίος ηγείται του τμήματος T-7A της υπηρεσίας, και η Evelyn Moore, αντιπρόεδρος και υπεύθυνη προγράμματος της Boeing για το αεροσκάφος, περιέγραψε επίσης σχέδια για περαιτέρω παραδόσεις και δοκιμές του κρίσιμου εκπαιδευτή.

Η USAF σχεδιάζει να αγοράσει 351 T-7 για να αντικαταστήσει τον στόλο των 504 παλαιών εκπαιδευτών T-38 Talon. Τα T-7 έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται ένα μαχητικό πέμπτης γενιάς και θα βοηθήσουν τους νέους πιλότους να μάθουν πώς να πετούν προηγμένα αεροσκάφη όπως τα F-22 και F-35.

Αλλά προβλήματα με το T-7, ιδιαίτερα το σύστημα διαφυγής και το λογισμικό ελέγχου πτήσης, έκαναν το πρόγραμμα να καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα. Η USAF επισήμανε τον Απρίλιο ότι τα ελαττώματα του αεροσκάφους το είχαν αναγκάσει να επαναπροσδιορίσει το χρονοδιάγραμμά του και να προχωρήσει σε περαιτέρω σχεδιασμό. Η Πολεμική Αεροπορία αρχικά περίμενε ότι το T-7 θα φτάσει στην αρχική επιχειρησιακή ικανότητα το 2024, αλλά η υπηρεσία αναμένει τώρα ότι αυτό δεν θα συμβεί πριν από την άνοιξη του 2027.

Στην ενημέρωση της Τρίτης, ο Cassell είπε ότι το Πεντάγωνο επεξεργάζεται την τελική έκθεση που επιτρέπει στην Πολεμική Αεροπορία να αποδεχθεί επίσημα τον εκπαιδευτή που ορίζεται APT 2, στον οποίο πήρε η Πολεμική Αεροπορία για την πρώτη δοκιμαστική πτήση τον Ιούνιο.

Δείτε το T-7A Red Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να πετάει κατά τη φάση της μηχανικής και κατασκευαστικής ανάπτυξης. (Boeing)

Οι πρώτοι πιλότοι δοκιμών T-7 της Πολεμικής Αεροπορίας θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται για να προσαρμοστούν στο αεροσκάφος σε μια εβδομάδα περίπου στο εργοστάσιο της Boeing στο Σεντ Λούις του Μιζούρι. Η Boeing αναμένει να παραδώσει τον δεύτερο και τρίτο εκπαιδευτή τον Οκτώβριο και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας για το επόμενο στάδιο δοκιμών.

Το τέταρτο και το πέμπτο T-7 βρίσκονται στα τελικά στάδια κατασκευής τους, με την παράδοση να αναμένεται μέχρι το τέλος του 2023, δήλωσαν οι Moore και Cassell. Και τα πέντε αεροσκάφη  θα χρησιμοποιηθούν για την φάση ανάπτυξης μηχανικής και κατασκευής, φάση αρχικής επιχειρησιακής δοκιμής και αξιολόγησης, είπε ο Cassell.

Τα δύο πρώτα T-7 θα πετάξουν στην αεροπορική βάση Edwards στην Καλιφόρνια, όπου θα υποβληθούν σε μια σειρά από όλο και πιο εντατικές δοκιμές μέτρησης της απόδοσης και χειρισμού, είπε ο Cassell. Αυτό θα περιλαμβάνει τη μελέτη παραγόντων όπως το αεροδυναμικό «πτέρυγες» και το πόσο φορτίο μπορεί να αντέξει ο εκπαιδευτής κατά την πτήση.

Το τρίτο τζετ θα μεταβεί στην αεροπορική βάση Eglin στη Φλόριντα για περίπου έξι εβδομάδες δοκιμών στο Κλιματικό Εργαστήριο McKinley. Αυτή η δοκιμή πραγματοποιείται σε έναν θάλαμο που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τις ποικίλες θερμοκρασίες και τις καιρικές συνθήκες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα αεροσκάφη μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες .

 

Η Saab, η οποία κατασκευάζει την πίσω άτρακτο του T-7 στο West Lafayette της Ιντιάνα, και άλλοι βασικοί προμηθευτές της Boeing, έχουν ήδη κατασκευάσει σημαντικά εξαρτήματα συναρμολόγησης για τα επόμενα T-7, είπε ο Moore. Αυτό θα επιτρέψει στην Boeing να κατασκευάσει T-7 στο Σεντ Λούις και να είναι έτοιμα για παράδοση μόλις εγκριθεί η αρχική παραγωγή χαμηλής ταχύτητας. Ο Moore αναμένει ότι η Boeing μπορεί να κατασκευάζει περίπου 60 T-7 ετησίως.

Πηγή : www.defensenews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *