Η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε το πρώτο MQ-9A Block 5

 Η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε το πρώτο MQ-9A Block 5

MQ-9A-Block-5

Το νέο RPA παραδόθηκε, μαζί με έναν νέο κινητό σταθμό εδάφους ελέγχου, ως μέρος ενός εκσυγχρονισμού Mid-Life του ιταλικού στόλου Predator RPA.

Η General Atomics μόλις αποκάλυψε ότι στις 9 Νοεμβρίου 2023, η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία πέταξε για πρώτη φορά με το νέο της MQ-9A Block 5 Remotely Piloted Aircraft.  (το όνομα Reaper δεν έχει υιοθετηθεί στην Ιταλία) παραδόθηκε μαζί με έναν νέο κινητό σταθμό ελέγχου εδάφους ως μέρος ενός εκσυγχρονισμού Mid-Life του ιταλικού στόλου RPA.


Ο εκσυγχρονισμός Mid Life περιλαμβάνει την προμήθεια δύο νέων αεροσκαφών MQ-9A Block 5 και ενός σταθμού εδάφους, μέρος μιας στρατιωτικής πώλησης ξένων χωρών που εγκρίθηκε το 2009, επιπλέον της αναβάθμισης των άλλων πέντε στην ίδια διαμόρφωση. Ένα από τα νέα Predators θα αντικαταστήσει αυτό που καταρρίφθηκε στη Λιβύη το 2019 .

«Η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία είναι από τους  παλιούς χρήστες του MQ-9 Reaper  για την υποστήριξη ενός ευρέος φάσματος αποστολών πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) στην Ιταλία, στη Μεσόγειο και για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο GA. -Αντιπρόεδρος Διεθνούς Στρατηγικής Ανάπτυξης ASI Jaime Walters. «Η παράδοση αυτού του νέου Block 5 και MGCS θα βοηθήσει στην ενημέρωση του υπάρχοντος στόλου της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας».

Το Block 5 RPA παρέχει σημαντική αύξηση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δυνατότητα αυτόματης απογείωσης και προσγείωσης με βελτιωμένο εξοπλισμό προσγείωσης και συνδέσμους δεδομένων και την πιο πρόσφατη έκδοση του ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών GA-ASI Lynx. Πιλότοι και χειριστές αισθητήρων ξεκίνησαν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα τον Ιούνιο στο Flight Test & Training Center (FTTC) στο Grand Forks της Βόρειας Ντακότα, το οποίο διαχειρίζεται η General Atomics.

Η εκπαίδευση ξεκίνησε με το Instructor Difference Training (IDT) ειδικά σχεδιασμένο για Ιταλούς εκπαιδευτές από το 32° Stormo (Wing), ολοκληρώνοντας τα MQ-9 Block 1 to Block 5 Transition Courses και βασικά προσόντα, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του υπάρχοντος Block 1 πλήρωμα αεροπλάνου. Η General Atomics είπε ότι η εκπαίδευση περιελάμβανε επίσης ασκήσεις ζωντανής πτήσης με τα αεροσκάφη της εταιρείας.

Πηγή : theaviationist.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *