Ισραηλινό F-35I Adir κατέρριψε πύραυλο cruise

 Ισραηλινό F-35I Adir κατέρριψε πύραυλο cruise

Κατάρριψη  ενός πυραύλου που πιθανότατα εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, είναι η πρώτη αναχαίτιση αυτού του είδους από το μαχητικό 5ης γενιάς.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία αποκάλυψε σήμερα ότι ένα από τα μαχητικά της F-35I Adir κατέρριψε πρόσφατα έναν πύραυλο κρουζ που επρόκειτο να εισέλθει στον ισραηλινό εναέριο χώρο από τα νοτιοδυτικά. Ο πύραυλος κρουζ, που πιθανότατα εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, εντοπίστηκε και παρακολουθήθηκε από την αεράμυνα. Άμεσα δόθηκε στα “scrable” F-35I για αναχαίτηση και  κατάρριψη πυραύλου. Εδώ να σημειώσουμε ότι είναι ή πρώτη κατάρριψη πυραύλου κρουζ από F-35.

Η IAF δεν έδωσε στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες, ωστόσο σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), δημοσίευσε ένα βίντεο που καταγράφηκε είτε από την οθόνη που ήταν τοποθετημένη στη κάσκα του χειριστή, είτε από το Ηλεκτρο-οπτικό Σύστημα Στόχευσης (EOTS).

 

Πολύ χρήσιμο θα ήταν εάν το F-35 Adir χρησιμοποίησε έναν πύραυλο AIM-9X Sidewinder ή έναν πύραυλο AIM-120 AMRAAM. Και οι δύο πύραυλοι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί εναντίον παρόμοιων μικρών στόχων όπως τα UAV. Επίσης, πέρυσι το F-35I σημείωσε την πρώτη κατάρριψη ένός drone με έναν από αυτούς τους πυραύλους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *