Σαν σήμερα το 1991 συντρίβεται C-47 έξω από το αεροδρόμιο Τατοΐου [pics]

 Σαν σήμερα το 1991 συντρίβεται C-47 έξω από το αεροδρόμιο Τατοΐου [pics]

C-47 KK-171 – Επισμηναγός Γεώργιος Καλβάκης

Επισμηναγός Γεώργιος Καλβάκης
Επισμηναγός Γεώργιος Καλβάκης

Βαθμός Επισμηναγός

Υπηρεσία / Μοίρα 113 Πτέρυγα Μάχης

Αεροσκάφος C-47D Dacota

Γεννήθηκε το 1944 στην Κάτω Γουμένισσα Κιλκίς.

Εισήλθε στη Σχολή Ιπταμένων Αεροπορίας το Νοέμβριο του 1967 και αποφοίτησε το Νοέμβριο του 1969 με το βαθμό του αρχισμηνία.

Σκοτώθηκε σε αεροπορικό ατύχημα, στο αεροδρόμιο Τατοΐου, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως με αεροσκάφος C-47, στο οποίο επέβαινε ως πλήρωμα, στις 27 Δεκεμβρίου 1991. Υπηρετούσε στην 113 Πτέρυγα Μάχης (Μίκρα).

Σαν σήμερα το 1991 ένα μεταφορικό αεροσκάφους C-47 Ντακότα, λίγο μετά την απογείωσή του συντρίβεται έξω από το αεροδρόμιο ΤατοΪου. Από την πτώση σκοτώθηκε ο επισμηναγός (ραδιοναυτίλος) Γιώργος Καλβάκης, ενώ τραυματίσθηκαν οι υπόλοιποι πέντε επιβαίνοντες, ο κυβερνήτης αντισμήναρχος Παντελής Κατραγιανίδης, ο συγκυβερνήτης σμηναγός Γιώργος Πεχλιβανίδης, ο ναυτίλος αντισμήναρχος Δημήτρης Κοτρίδης και οι μηχανικοί σμηναγός Ευστράτιος Κύρος και ο επισμηνίας Κωνσταντίνος Στογιούδης.

O κυβερνήτης του αεροσκάφους είναι και διοικητής της Μοίρας μεταφορών 355 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος είχε προορισμό το αεροδρόμιο του Σέδες στη Θεσσαλονίκη. Πριν το ατύχημα το αεροσκάφος ματαίωσε δύο φορές την απογείωσή του από πρόβλημα στα φρένα. Στην τρίτη προσπάθεια το αεροσκάφος απογειώθηκε και αμέσως μετά  έβαλε  κλίση δεξιά γιά να πάρει τη σωστή πορεία για Θεσσαλονίκη. Τη στιγμή εκείνη, έχασε απότομα ύψος και συνετρίβη 300 μέτρα από το αεροδρόμιο.

Μετά την εξέταση των συντριμμάτων από εμπειρογνώμενες δεν έγινε σε πρώτη φάση δυνατό να εξακριβωθεί βλάβη σε κανένα από τα συστήματα ή τους κινητήρες του αεροσκάφους. Οι πρώτες ενδείξεις ερμηνείας του ατυχήματος παραπέμπουν σε απώλεια στήριξης που προήλθε από τη μικρή ταχύτητα απογείωσης.

http://www.pasoipa.org.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *