Κάθε μέρα γλέντια από την ΠΑ… Τους ευνούχισε η Ελληνίδα (BINTEO)

 Κάθε μέρα γλέντια από την ΠΑ… Τους ευνούχισε η Ελληνίδα  (BINTEO)

Το σοκ για τους Τούρκους ιπτάμενους ήταν μεγάλο όταν από την «ανοιχτή» συχνότητα άκουσαν ότι στο κόκπιτ του μονοθέσιου Mirage2000-5 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο ελάχιστα λεπτά νωρίτερα είχε «λοκάρει» ανελέητα το εμβληματικό, έντονα βαμμένο στα χρώματα της 192nci Filo Kaplan «Tiger» μαχητικό F-16 καθόταν μια γυναίκα.

Είχε προηγηθεί μια ακόμη εφιαλτική εμπειρία για τον γείτονα πιλότο που παραβίασε τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο με το «πορτοκαλί-μαύρο» αεροσκάφος επίδειξης των Τούρκων «Tigers» το οποίο χρησιμοποιούν στα air show αλλά και όταν συμμετέχουν στην «Tiger Meet», το μεγάλο αεροπορικό «ραντεβού» που έχουν όλες οι Μοίρες του ΝΑΤΟ με το διακριτικό «τίγρης». Το βαμμένο μαχητικό της TuAF βρισκόταν στο σχηματισμό που «εισέβαλε» πάνω από το Βορειοανατολικό Αιγαίο με στόχο να προκαλέσει και να καταγράψει σύμφωνα με τη συνήθη τακτική των γειτόνων παραβιάσεις.

Η απάντηση των «μπλε» φτερών ήταν άμεση με δύο οπλισμένα Mirage 2000-5 τα οποία βρισκόταν σε υπηρεσία Readiness στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο. Στο πιλοτήριο ενός από αυτά βρισκόταν η 29χρονη ‘’αμαζόνα’’ υποσμηναγός της 331 Πολεμικής Μοίρας ‘’Θησέας’’. Έμπειρη πλέον ιπτάμενος με εκατοντάδες ώρες πτήσεις και πολλά «kills» στο ενεργητικό της έχει κερδίσει με το ‘’σπαθί’’ της τον σεβασμό των συναδέλφων της και την εμπιστοσύνη των ανωτέρων της.

Τα «Δελταπτέρυγα» προσέγγισαν γρήγορα το ζεύγος των Τουρκικών F-16 και όταν έφτασαν σε απόσταση οπτικής επαφής διαπίστωσαν ότι ένα από αυτά δεν είχε την κλασική γκρι βαφή της TuAF αλλά τα χρώματα των «Tigers». Και πλέον ήρθε η ώρα για το «ματσάρισμα». Με την Ελληνίδα πιλότο να επιλέγει τον «πολύχρωμο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε από τον ασύρματο στο «ζευγάρι» της. Η αναχαίτιση γρήγορα μετατράπηκε σε άγρια εικονική αερομαχία καθώς ο Τούρκος «τίγρης» είχε εντολή να εμπλακεί με το Ελληνικό Mirage όπως και ο συνάδελφος του. Εκπαιδευμένη από κορυφαίους ιπτάμενους της 331 Πολεμικής Μοίρας με παραστάσεις και εμπειρία από μεγάλες διεθνείς ασκήσεις και «σχολεία» του ΝΑΤΟ, αλλά και με εκατοντάδες «kills» στο ενεργητικό της η «γερακίνα» της HAF πήρε άμεσα το πλεονέκτημα εκμεταλλευόμενη και τα πτητικά χαρακτηριστικά του «Δελταπτέρυγου». Και βρέθηκε στην ώρα «6» του «πολύχρωμου» F-16 των γειτόνων το οποίο απεγνωσμένα προσπαθούσε να ξεφύγει. Όμως ήταν ήδη σε κατάσταση «kill» από τα πυροβόλα του Mirage το οποίο είχε «κολλήσει» στα νώτα του και το είχε σταθερά μέσα στα σκοπευτικά του για δεκάδες δευτερόλεπτα. Η εικονική αερομαχία είχε λήξει και είχε νικητή την Ελληνίδα ιπτάμενο με τον Τούρκο πιλότο να αποχωρεί ταπεινωμένος. Και όλο το πολεμικό σκηνικό να βρίσκεται καταγεγραμμένο στην κασέτα του Mirage όπως διαπίστωσαν στο έδαφος οι Επιτελείς της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *