Καθήλωση όλων των CV-22 των Αμερικάνικων Δυνάμεων…

 Καθήλωση όλων των CV-22 των Αμερικάνικων Δυνάμεων…

CV-22 Osprey

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ — Ένα πρόβλημα με τον συμπλέκτη στο αεροσκάφος CV-22 Osprey της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας οδήγησε την διοίκηση να καθηλώσει τον όλοκληρο τον στόλο της ενώ προσπαθεί να βρει την αιτία.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Defense News, ο διευθυντής δημοσίων υποθέσεων της AFSOC Αντισυνταγματάρχης Becky Heyse είπε ότι, τα 52 tiltrotor Ospreys της διοίκησης ακινητοποιήθηκαν την Τρίτη λόγω των πρόσφατων περιστατικών «επιπλοκής του σκληρού συμπλέκτη». Δύο τέτοια προβλήματα συνέβησαν τις τελευταίες έξι εβδομάδες και προηγουμένως υπήρχαν άλλα δύο που εμφανίστηκαν από το 2017.

Ο Διοικητής της AFSOC, Αντιστράτηγος Τζιμ Σλάιφ, διέταξε την αναστολή πτήσεων για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αεροπόρων, είπε ο Χέιζ.

Η εμπλοκή του σκληρού συμπλέκτη, συμβαίνει όταν ο συμπλέκτης που συνδέει το κιβώτιο ταχυτήτων του ρότορα της προπέλας με τον κινητήρα του γλιστρά. Όταν συμβεί αυτό, τα Ospreys έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν το φορτίο ισχύος από αυτόν τον κινητήρα στον άλλο κινητήρα αμέσως, κάτι που θα του επέτρεπε να συνεχίσει να λειτουργεί σε περίπτωση βλάβης ενός κινητήρα.

Σε αυτά τα περιστατικά που σημειώθηκαν, ο συμπλέκτης στο αρχικό κιβώτιο ταχυτήτων είχε εμπλακεί και το φορτίο ισχύος μεταφέρθηκε στον άλλο κινητήρα, μέσα σε ένα διάστημα χιλιοστών του δευτερολέπτου. Η μεγάλη μεταφορά ροπής αναγκάζει το Osprey να γείρει πλάγια  και τα πληρώματα αεροσκαφών αναγκάζονται να προσγειωθούν άμεσα. Αυτά τα προβλήματα στο παρελθόν οδήγησαν στην αντικατάσταση των κιβωτίων ταχυτήτων και των κινητήρων της Ospreys, γεγονός που τους χαρακτηρίζει ατυχήματα κατηγορίας Α.

Ο Heyse είπε ότι το AFSOC δεν είναι βέβαιο εάν πρόκειται για μηχανικό, σχεδιαστικό ή λογισμικό πρόβλημα που προκαλεί αυτές τις εμπλοκές  του σκληρού συμπλέκτη και ως εκ τούτου δεν μπορούν να δοθούν  λύσεις για να σταματήσει να επαναλαμβάνεται, μέχρι να μάθουν περισσότερες πληροφορίες γι αυτό. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσο καιρό θα παραμείνουν τα Ospreys καθηλωμένα.

Εννέα πεζοναύτες έχασαν τη ζωή τους σε δύο από τις δυστυχήματα MV-22B Osprey που συνέβησαν φέτος, το ένα το Μάρτιο έχασαν την ζωή τους τέσσερις πεζοναύτες, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το λάθος του πιλότου ήταν η κύρια αιτία, ενώ τον Ιούνιο στην Καλιφόρνια, πέντε πεζοναύτες έχασαν τη ζωή τους σε μια άλλη συντριβή του MV-22B Osprey. Αυτά τα δύο ατυχήματα, καθώς και τέσσερα άλλα ατυχήματα κατηγορίας Α, ώθησαν το Σώμα Πεζοναυτών να διατάξει  αναστολή πτήσεων για τις αεροπορικές μονάδες .

Πηγή : https://www.defensenews.com/air/2022/08/17/us-air-force-grounds-osprey-fleet-after-dangerous-clutch-problem/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *