ΚΥΣΕΑ : “Στο στόχαστρο” Apache, F-35, Spike NLOS, Κορβέτες & φρεγάτες

 ΚΥΣΕΑ : “Στο στόχαστρο” Apache, F-35,  Spike NLOS, Κορβέτες & φρεγάτες

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στις 10:00 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με «βαριά» θέματα για εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το «παρών» θα δώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όπως και οι Αρχηγοί των Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, για να παράσχουν διευκρινίσεις επί των προγραμμάτων που θα συζητηθούν.

Ειδικότερα, εκείνα για τα οποία πρόκειται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να συμβασιοποιηθούν, αφορούν την προμήθεια των Spike NLOS για τα οποία μετά από αρκετές καθυστερήσεις μηνών φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί ως διαδικασία.

Ταυτόχρονα τον δρόμο της υπογραφής θα πάρει και το πρόγραμμα αναβάθμισης των επιθετικών ελικοπτέρων Apache ΑΗ-64Α.

Όπως έχουμε αναφερθεί λεπτομερώς στο enikos.gr η Ελλάδα διαθέτει αυτή τη στιγμή 28 επιθετικά ελικόπτερα Apache. Τα 9 από αυτά είναι διαμόρφωσης “D” και τα υπόλοιπα 19 διαμόρφωσης “A”, που είναι και η πρώτη σειρά του τύπου. Οι Ισραηλινοί προσέφεραν ένα πακέτο αναβάθμισης των 19 παλαιών ελικοπτέρων με δικής τους ανάπτυξης και κατασκευής ηλεκτρονικά, που τα κάνουν ισάξια και στα σημεία καλύτερα από τα “D”.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *