Σαν σήμερα χάνουν την ζωή τους Μαλάκης, Φιλιππίδης και Λιάπης με Blenheim

 Σαν σήμερα χάνουν την ζωή τους Μαλάκης, Φιλιππίδης και Λιάπης με Blenheim

Bristol Blenheim Ανθυποσμηναγός Αστέριος Λιάπης Ανθυποσμηναγός Χριστόδουλος Φιλιππίδης Υποσμηναγός Αλέξανδρος Μαλάκης

Στις 27 Νοεμβρίου 1940, ο Υποσμηναγός Αλέξανδρος Μαλάκης, ο Ανθυποσμηναγός Χριστόδουλος Φιλιππίδης και ο Ανθυποσμηναγός Αστέριος Λιάπης έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση αποστολή βομβαρδισμού με αεροσκάφος Blenheim της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού στην περιοχή Πογραδετς – Λυν – Ελβασάν, τομέα του Γ’ Σώματος Στρατού.

Βαθμός Υποσμηναγός

Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού

Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

Γεννήθηκε το 1916 στη Λάρισα.

Τον Οκτώβριο του 1935 εισήλθε στο Τμήμα Αξιωματικών της Σχολής Αεροπορίας και αποφοίτησε τον Αύγουστο του 1938 με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού και πτυχίο χειριστή.

Σκοτώθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1940 κατά την εκτέλεση αποστολή βομβαρδισμού με αεροσκάφος Blenheim της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού στην περιοχή Πογραδετς – Λυν – Ελβασάν, τομέα του Γ’ Σώματος Στρατού.

Ανθυποσμηναγός Χριστόδουλος Φιλιππίδης
Ανθυποσμηναγός Χριστόδουλος Φιλιππίδης

Γεννήθηκε το 1913 στη Νικήτη Χαλκιδικής.

Τον Απρίλιο του 1939 κατατάχθηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πυροβολικού. Αποφοίτησε τον Ιανουάριο του 1940 και τον Ιούλιο μετατάχθηκε στην Αεροπορία ως Έφεδρος Αρχισμηνίας Πολυβολητής-Βομβαρδιστής.

Σκοτώθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1940 κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής βομβαρδισμού στην περιοχή Πογραδετς – Λυν – Ελβασάν (τομέας Γ’ Σώματος Στρατού) με αεροσκάφος Blenheim της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού.

Ανθυποσμηναγός Αστέριος Λιάπης
Ανθυποσμηναγός Αστέριος Λιάπης

Γεννήθηκε το 1917 στη Φούρκα Χαλκιδικής.

Τον Μάιο του 1939 κατατάχθηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Σύρου, από την οποία αποφοίτησε τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου με τον βαθμό του Ανθυπασπιστή Πεζικού. Παίρνοντας πτυχίο Πολυβολητή-Βομβαρδιστή τον Ιούλιο του 1940 μετατάχθηκε στην Αεροπορία με τον βαθμό του Έφεδρου Αρχισμηνία.

Σκοτώθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1940, ενώ εκτελούσε αποστολή βομβαρδισμού με αεροσκάφος Blenheim της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού στην περιοχή Πογραδετς – Λυν – Ελβασάν (τομέας Γ’ Σώματος Στρατού).

http://www.pasoipa.org.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *