Ο Αμερικανός Πρόεδρος στο Ισραήλ παρά το χάος που επικρατεί

 Ο Αμερικανός Πρόεδρος στο Ισραήλ παρά το χάος που επικρατεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μεταβαίνει κανονικά στο Ισραήλ, παρά τη ματαίωση της τετραμερούς σύσκεψης με τους ηγέτες της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής ύστερα από την πολύνεκρη τραγωδία σε νοσοκομείο της Παλαιστίνης. Μάλιστα, προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο Air Force One, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε «συγκλονισμένος και βαθιά θλιμμένος» για τη βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Άχλι, στη Λωρίδα της Γάζας.

Ως προς το ποιος ευθύνεται για τη συγκεκριμένη επίθεση, κατά την οποίαν εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή περίπου 500 άτομα, η παλαιστινιακή πλευρά κατηγορεί το Ισραήλ για «έγκλημα πολέμου». Το δε Ισραήλ επιρρίπτει την ευθύνη στους Παλαιστινίους, και συγκεκριμένα στην οργάνωση «Παλαιστινιακή Τζιχάντ», η οποία θεωρείται παρακολούθημα της Χαμάς.

Στη Λωρίδα της Γάζας επικρατεί χάος, καθώς το Ισραήλ, στο πλαίσιο των αντιποίνων για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, έχει κλείσει όλες τις διόδους αποκόπτοντας την παλαιστινιακή ζώνη από κάθε πρόσληψη ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου του ιατροφαρμακευτικού εφοδιασμού. Παρόλ’ αυτά, ο Τζο Μπάιντεν δεν ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ εξέφρασαν έντονη ανησυχία για τους κινδύνους, ακόμη και για τη ζωή του προέδρου, εφόσον μεταβαίνει σε μια εμπόλεμη περιοχή, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *