Ο Ν. Παναγιωτόπουλος “θυμίζει”… στον Μενέντεζ τα Τούρκικα F-16

 Ο Ν. Παναγιωτόπουλος “θυμίζει”… στον Μενέντεζ τα Τούρκικα F-16

Σε κάθε επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία της χώρας, δεν σταμάτα να θυμίζει-τονίζει ότι η Τουρκία δεν πρέπει να παραλάβει,  ούτε να αναβαθμίσει τα F-16. 

Αυτή την φορά οι πιέσεις προς τους Αμερικανούς, ήρθαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο κατά την επίσημη επίσκεψή στον Robert Menendez. Δεν ξέχασε να τονίσει την  τούρκικη προκλητικότητα στο Αιγαίο και όχι μόνο, αλλά και την ανάγκη ότι η αγορά και η αναβάθμιση των τούρκικων αεροσκαφών πρέπει να ανακοπεί…

Επίσκεψη ΥΕΘΑ ανακοίνωση :

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των Η.Π.Α., Γερουσιαστή κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν η διεύρυνση και εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και οι ευρύτερες γεωπολιτικές προκλήσεις ασφαλείας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναγνώρισε τον καθοριστικό ρόλο του κ. Μενέντεζ στην διεύρυνση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ και στην προώθηση σημαντικών θεμάτων για την Ελλάδα και την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Ο κ. ΥΕΘΑ αναφέρθηκε, επίσης, στον αναβαθμισμένο ρόλο του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, ιδιαίτερα για την παροχή υποστήριξης στην Ουκρανία και την μεταφορά προσωπικού και μέσων προς την Ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Υπουργός τόνισε την προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και συχνότατες δηλώσεις για την αποστρατικοποίηση των νησιών, δημιουργεί ένταση στην περιοχή κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων και στη νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για το ζήτημα της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία και αναβάθμισης των τουρκικών F-16.

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, είχε συνάντηση με στελέχη της δεξαμενής σκέψης Rand Corporation, ενώ σήμερα το απόγευμα πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας, Γερουσιαστή κ. Τζακ Ριντ (Jack Reed), με το μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Βουλευτή κ. Μάικ Ρότζερς (Mike Rogers), με το μέλος του Congressional Caucus on Hellenic Issues, Βουλευτή κ. Γκας Μπιλιράκη (Gus Bilirakis) και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Hellenic American Leaderhip Council (HALC), κ. Έντυ Ζεμενίδη (Endy Zemenides).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *