Η Ουκρανία πήρε το ok από τον Τζο Μπάιντεν για F-16

 Η Ουκρανία πήρε το ok από τον Τζο Μπάιντεν για F-16

Σε μια ενημέρωση τύπου στις 8 Αυγούστου 2023, η Sabrina Singh, Αναπληρώτρια Γραμματέας Τύπου του Αμερικάνικου Πενταγώνου, επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενέκρινε την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε  F-16 .

Σύμφωνα με τον Singh, «η Δανία και η Ολλανδία θα αναλάβουν την εκπαίδευση», ενώ οι ΗΠΑ θα παράσχουν την τεχνική  υποστήριξη.

“Απλώς δεν έχω περαιτέρω ενημερώσεις αυτήν τη στιγμή όσον αφορά την εκπαίδευση συγκεκριμένων πιλότων”, πρόσθεσε ο Singh.

airBaltic Στο άρθρο Αύγουστος 2023
Μια αναφορά του Politico στις 4 Αυγούστου 2023, επικαλούμενη ανώνυμες αμερικανικές πηγές, αποκάλυψε ότι η πρώτη παρτίδα Ουκρανών χειριστών για εκπαίδευση F-16 έχει πιστοποιηθεί στον τύπο.

«Οκτώ Ουκρανοί πιλότοι που μιλούν άπταιστα αγγλικά είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την εκπαίδευση στα F-16 μόλις καταρτιστεί το επίσημο σχέδιο εκπαίδευσης από τους Ευρωπαίους συμμάχους και εγκριθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες», έγραψε το Politico.

Επιπλέον, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy επιβεβαίωσε σε μια ανάρτηση στο Facebook στις 2 Αυγούστου 2023, ότι «η εκπαίδευση των πιλότων μας F-16 θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα».

WAF Στο άρθρο II Αυγούστου 2023
«Η προμήθεια και η πολεμική χρήση των F-16 από τους πιλότους μας, θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Τον Ιούλιο του 2023, ο Λευκός Οίκος υποσχέθηκε ότι θα επιτραπεί στα ευρωπαϊκά έθνη να ξεκινήσουν την εκπαίδευση F-16 για το προσωπικό της Ουκρανίας, ωστόσο χρειαζόταν επίσημη έγκριση για τη μεταφορά βασικού εκπαιδευτικού υλικού F-16, συμπεριλαμβανομένων εγχειριδίων και προσομοιωτών.

Πηγή : https://www.aerotime.aero/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *