“Παρατήρηση” στην Τουρκία από την ΕΕ για τις Υπερπτήσεις…

 “Παρατήρηση” στην Τουρκία από την ΕΕ για τις Υπερπτήσεις…

Παρατηρήσεις από την ΕΕ για τις συνεχιζόμενες Παραβιάσεις – Παραβάσεις στον Ελληνικό Εθνικό Εναέριο Χώρο…

“Παρατήρηση” έκανε στην Τουρκία ο Josep Borrell, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφαλείας μετά από τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε Διεθνή και τον εναέριο χώρο του FIR Αθηνών…

Ποιο συγκεκριμένα :

Συζήτηση για τις  παραβιάσεις του εναέριου χώρου, που προκάλεσαν ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας τις προηγούμενες ημέρες και αμοιβαίες σκληρές δηλώσεις, μεταφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την καταγγελία της Αθήνας.
Αξιολογώντας Την Καταγγελία Της Ελλάδας υπό το φως των πληροφοριών που έλαβε από την Αθήνα, η Υπηρεσία Εξωτερικών Σχέσεων (ΕΥΕΔ), που συνδέεται με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Josep Borrell, επικοινώνησε με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ, Πρέσβη Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι. Στο μήνυμά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΥΕΔ Στέφανο Σανίνο ανέφερε: «Μεταφέραμε τις σοβαρές ανησυχίες μας σχετικά με τις πτήσεις τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών κοντά στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης».

«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή να σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και να αποφεύγουμε ενέργειες που εναρμονίζονται μεταξύ των συμμάχων», είπε ο Σανίνο.

Το τούρκικο του Υπουργείο Εξωτερικών στις 20 Μαΐου, ανέφερε ότι «η Ελλάδα προσπαθεί για άλλη μια φορά να διαμορφώσει την αντίληψη του διεθνούς κοινού εναντίον της χώρας μας χρησιμοποιώντας την ένταση που ξεκίνησε με τις δικές της προκλητικές ενέργειες».

 

https://www.hurriyet.com.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *