Αναπάντεχες “Αεροπορικές σεξουαλικές πράξεις μπροστά στα μάτια Αμερικάνων πιλότων”… “θύματα” τα τούρκικα πληρώματα.

 Αναπάντεχες “Αεροπορικές σεξουαλικές πράξεις μπροστά στα μάτια Αμερικάνων πιλότων”… “θύματα” τα τούρκικα πληρώματα.

Παρά το γεγονός ότι τα Τουρκικά μαχητικά F-16 ήταν πέντε και πετούσαν οπλισμένα πολύ πιο κοντά στις ακτές της χώρας τους, το «μάθημα» που πήραν από τα «γεράκια» της Κρήτης ξύπνησε για μια ακόμη φορά όσους στη γειτονική χώρα ονειρεύονται «νίκες» στον αέρα απέναντι στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Το φυσάνε… και δεν κρυώνει στην Άγκυρα, έπειτα από τις συνεχείς παραβιάσεις, με υπερπτήσεις πάνω από τα Διβούνια και το Καμηλονήσι.

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη αναζήτησαν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το νησί. Όπως μετέδωσε το MEGA, οι υπερπτήσεις πάνω από τα Διβούνια και το Καμηλονήσι, καθώς και οι αερομαχίες που έγιναν στο σημείο εκείνο ήταν αντιπερισπασμός για το βασικό σχέδιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο στόχος των τουρκικών μαχητικών ήταν να χαρτογραφηθεί η βάση των S300 στην Κρήτη και γι’ αυτό θα επιχειρούσε ένα ζεύγος F-16 που θα ερχόταν ανατολικά της Καρπάθου, με τελικό προορισμό την Κρήτη για να αναζητήσουν τις θέσεις των S300.

Ωστόσο, το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίστηκε από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί.

Η προβοκάτσια που τους έκανε… να τρέχουν
Μάλιστα, επιχείρησε να στήσει και προβοκάτσια με αφορμή την πτήση αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-52 μέσα από το FIR Αθηνών, στέλνοντας νοτιο-ανατολικά της Καρπάθου 5 οπλισμένα μαχητικά για να τα συνοδεύσουν, με αποτέλεσμα να αναχαιτιστούν από ελληνικά που απογειώθηκαν άμεσα από την Κρήτη.

Τί πραγματικά συνέβη
Παρά το γεγονός ότι τα Τουρκικά μαχητικά ήταν πέντε και πετούσαν οπλισμένα πολύ πιο κοντά στις ακτές της χώρας τους το «μάθημα» που πήραν από τα «γεράκια» της Κρήτης ξύπνησε για μια ακόμη φορά όσους στη γειτονική χώρα ονειρεύονται «νίκες» στον αέρα απέναντι στην Πολεμική μας Αεροπορία.

Αντίθετα «προσγείωσε» απότομα την προσπάθεια της TuAFνα αιφνιδιάσει σε μια περιοχή στην οποία θεωρεί ότι λόγο εγγύτητας έχει το πλεονέκτημα. Η «πονηράδα» των γειτόνων να προκαλέσουν τετελεσμένο με αφορμή την πτήση των Αμερικανικών B-52 όχι απλά εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ και προκάλεσε έντονη ενόχληση στην Ουάσιγκτον όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που φτάνουν στο Ελληνικό υπουργείο Άμυνας αλλά υπενθύμισε στους Τούρκους Επιτελείς με τον πλέον εμφατικό αν όχι οδυνηρό τρόπο ότι ακόμα και στο τελευταίο όριο του FIR Αθηνών αφεντικό είναι η HAF με τους Έλληνες ιπτάμενους να πετούν με νοοτροπία νικητή και να εγκλωβίζουν εύκολα τους «εισβολείς».

Το καθολικό Ελληνικό «lock» στα Τουρκικά F-16 ήταν το αποτέλεσμα της απόφασης των Τούρκων πιλότων να εμπλακούν με τα «γεράκια» της Σούδας και ήρθε ως συνέχεια των καθημερινών «μαθημάτων» που παίρνουν πάνω από το Αιγαίο. Όμως αυτή τη φορά «πόνεσε» ακόμη περισσότερο γιατί έγινε μπροστά στα μάτια των Αμερικανών οι οποίοι και διαπίστωσαν το ξεκάθαρο ποιοτικό πλεονέκτημα της Πολεμικής μας Αεροπορίας σε μια περιοχή μάλιστα που οι γείτονες έχουν εδώ και χρόνια «στοχοποιήσει» εγείροντας συνεχώς διεκδικήσεις.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *