Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Παναγιώτη Λουκόπουλο

 Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Παναγιώτη Λουκόπουλο

Ανθυποσμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λουκόπουλος

Ανθυποσμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λουκόπουλος
Ανθυποσμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λουκόπουλος

Στις 12 Σεπτεμβρίου 1952, ο Ανθυποσμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λουκόπουλος απεβίωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του σε αεροπορικό ατύχημα με αεροσκάφος F-84G.

Γεννήθηκε το 1931 στην Κουλούρα Αχαΐας.

Το Φεβρουάριο του 1951 εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας (τμήμα εφέδρων χειριστών) και αποφοίτησε μετά ένα χρόνο με το βαθμό του εφέδρου ανθυποσμηναγού.

Πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου 1952 στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, μετά το θανάσιμο τραυματισμό του σε αεροπορικό ατύχημα που συνέβη την προηγούμενη μέρα, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης πτήσεως, λόγω πτώσης του αεροσκάφους του F-84G στα κράσπεδα του αεροδρομίου Ελευσίνας, όπου υπηρετούσε.

Το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου του 1952. Έξι μόλις μήνες μετά την παραλαβή των Thunderjet. Το δυστύχημα συνέβη μέσα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Ο ανθυποσμηναγός Παναγιώτης Λουκόπουλος, της 337 ΜΔΒ, ερχόταν για προσγείωση και, απ’ ό,τι λέγεται, «κράτησε» ο κινητήρας του αεροπλάνου του, με αποτέλεσμα αυτό να χτυπήσει βαριά στο διάδρομο. Ο χειριστής ανασύρθηκε ζωντανός μεν από τα συντρίμμια, αλλά με σοβαρά εγκαύματα. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας, όπου και πέθανε την επομένη.

pasoipa

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *