Σαν σήμερα το 1997 η 330 Μοίρα χάνει το δικό της Αετό – Υποσμηναγός (Ι) Χρήστος Αγγελόπουλος

 Σαν σήμερα το 1997 η 330 Μοίρα χάνει το δικό της Αετό – Υποσμηναγός (Ι) Χρήστος Αγγελόπουλος

F-16 C- Υποσμηναγός (Ι) Χρήστος Αγγελόπουλος

Υποσμηναγός (Ι) Χρήστος Αγγελόπουλος
Υποσμηναγός (Ι) Χρήστος Αγγελόπουλος
Στις 23 Σεπτεμβρίου 1997, ο Υποσμηναγός (Ι) Χρήστος Αγγελόπουλος έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος F-16C, του οποίου ήταν κυβερνήτης, έπεσε στην περιοχή δυτικά – νοτιοδυτικά της νήσου Αγίου Ευστρατίου.

pasoipa

Δημοσίευμα των ημερών

Ενα ακόμα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Αιγαίο, παίρνοντας μαζί του τον χειριστή του. Στις 23 Σεπτεμβρίου 1997,  στις 15.15 το μεσημέρι, αεροσκάφος τύπου “F-16C” (330 Μοίρα/111 Πτέρυγα Μάχης) της  Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής αποστολής, έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου, δυτικά του Αγίου Ευστρατίου. Ο χειριστής του αεροσκάφους Υποσμηναγός (Ι) Χρήστος Αγγελόπουλος,30 ετών, δεν κατάφερε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν, εάν αποκλειστεί η μηχανική βλάβη, τότε πιθανότερη αιτία της πτώσης είναι να έπαθε ο πιλότος τη νόσο “G Lock”, δηλαδή λόγω της μεγάλης επιτάχυνσης να ακινητοποιήθηκε και να μην μπορούσε να αντιδράσει. Το αεροσκάφος μαζί με τρία άλλα του ίδιου τύπου είχαν απογειωθεί για εκπαιδευτική πτήση από τη βάση της Νέας Αγχιάλου και πραγματοποιούσαν ανά ζεύγη αναχαιτίσεις και προσβολές.

Να σημειωθεί ότι φέτος (1997)   έχουν πέσει συνολικά 4 αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο τύπου “Α-7”, ένα “Μιράζ – 2000” και ένα “F-16”. Συνολικά τα τελευταία χρόνια έχουν καταπέσει τέσσερα “F-16”, που είναι αμερικανικής προέλευσης και η αξία τους ανέρχεται περίπου στα 7 δισ. δραχμές το καθένα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *