Ότι βλακεία πράττεις την βρίσκεις μπροστά σου : Τα νέα C-130 θα πληρωθούν αδρά από τον Έλληνα φορολογούμενο

 Ότι βλακεία πράττεις την βρίσκεις μπροστά σου : Τα νέα C-130 θα πληρωθούν αδρά από τον Έλληνα φορολογούμενο

A C-130J Super Hercules taxies down the runway at the Lockheed Martin Aeronautics Company, Marietta, Ga., Feb. 24, 2017, before taking off for Japan. The aircraft is bound for Yokota Air Base, Japan, and is the first of Yokota’s C-130J projected deliveries. (Courtesy photo by David Key)

Η αναλγησία των υπηρεσιών  γι άλλη μια φορά θα κοστίσει αδρά στον Έλληνα φορολογούμενο, καθώς έφτασε η “λυπητερή”  για την αγορά έξι καινούργιων C-130J  που αιτήθηκε η Πολεμική Αεροπορία από τις ΗΠΑ.

Η αντικατάσταση κάποιον C-130 της ΠΑ, αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη κάποιον απ αυτών καθώς απαξιώθηκαν στο όνομα της αναβάθμισης που δεν έγινε πότε και ούτε θα γίνει. Η απόθεσή τους σε υπαίθριους χώρους στην 114 Πτέρυγα Μάχης ήταν το καίριο πλήγμα “για να βγουν σε αχρηστία¨ και να είναι μη συμφέρουσα η επαναφορά τους σε πτήσιμη κατάσταση.

Ας δούμε όμως τις πληροφορίες που έρχονται από το ΥΠΕΘΑ…

http://defence-point.gr

Ασφαλείς πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση του DP, αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά έχει ενημερωθεί για το κόστος της πρόθεσής της να προμηθευτεί έξι καινούργια μεταφορικά αεροσκάφη C-130J της αμερικανικής Lockheed Martin με τη διαδικασία της διακρατικής σύμβασης (FMS: Foreign Military Sales), αλλά και την προμήθεια δύο μεταχειρισμένων C-130 (χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν είναι -B -H). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι τελεί σε σοβαρό ΣΟΚ από το κόστος…

Παρότι καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες να πληροφορηθούμε ακριβή στοιχεία, συναντήσαμε στόματα κλειστά, όπως άλλωστε αναμενόταν. Όμως, το DP κατόρθωσε να διασταυρώσει τις βασικές πληροφορίες για το κόστος και μπορεί να αποκαλύψει με πολύ υψηλό βαθμό βεβαιότητας. Τα δε νούμερα που ακολουθούν, δεν θα μας προκαλέσουν οποιαδήποτε έκπληξη εάν αποδειχθούν προσαυξημένα κατά 10-15%, λαμβάνοντας υπόψη και τα πρόσφατα στοιχεία που αντλεί κανείς από τη συμφωνία με την Αυστραλία για 20 αεροσκάφη του τύπου…

Διαβάστε περισσότερα

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *