Σαν σήμερα 16 Αυγούστου η Πολεμική Αεροπορία χάνει δύο Ιπταμένους και έναν Σμηνία

 Σαν σήμερα 16 Αυγούστου η Πολεμική Αεροπορία χάνει δύο Ιπταμένους και έναν Σμηνία

Πτώση δύο Αεροσκαφών F-84F και ο θανάσιμος τραυματισμός ενός Σμηνία στο Αεροδρόμιο Καστελλίου 

Σαν Σήμερα στις 16 Αυγούστου 1974, ο Σμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας Αντώνιος Ρουκουνάκης κατέληξε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, λόγω θανάσιμου τραυματισμού του από έκρηξη βλήματος κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Καστελλίου στο Ηράκλειο (133 Σμηναρχία Μάχης).

 

Σαν Σήμερα στις 16 Αυγούστου 1971, ο Ανθυποσμηναγός (Ι) Ιωάννης Γομάτος, έχασε τη ζωή του κατά την προσπάθεια του να απαγκιστρωθεί μετά από εκτέλεση βολής, προσέκρουσε στο έδαφος του πεδίου βολής Αμπελώνα στη Λάρισα με αεροσκάφος  F-84F.

ΓΟΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ηλία
Γεννήθηκε το 1947 στο Λογκανίκο Λακωνίας. Το Νοέμβριο του 1967 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων και αποφοίτησε τον Απρίλιο του 1971 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Σαν Σήμερα στις  16 Αυγούστου 1967, ο Υποσμηναγός  (Ι) της Πολεμικής Αεροπορίας Λεωνίδας Γκαγκαουδάκης έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος F-84F, στο οποίο επέβαινε, προσέκρουσε στο διάδρομο προσγειώσεως του αεροδρομίου της 115 Πτέρυγας Μάχης.

ΓΚΑΓΚΑΟΥΔΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Γρηγορίου
Γεννήθηκε το 1940 στην Κομοτηνή Ροδόπης. Εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας τον Οκτώβριο του 1958 και αποφοίτησε τον Αύγουστο του 1961 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *