Σαν σήμερα στην Ελληνική Αεροπορία : Ο Ανθυπολοχαγός Πετροπουλέας κυνηγούσε τον Τούρκο με Αεροπλάνο ακόμη και στο έδαφος !

 Σαν σήμερα στην Ελληνική Αεροπορία : Ο Ανθυπολοχαγός Πετροπουλέας κυνηγούσε τον Τούρκο με Αεροπλάνο ακόμη και στο έδαφος !

Ο απίστευτος Έλληνας Αεροπόρος δεν άφησε ποτέ το Τούρκο ήσυχο αφού ακόμη και στο έδαφος τον κυνήγησε με το αεροπλάνο του μέχρι “να παραδώσει τα όπλα”… 

Σαν Σήμερα στις 16/08/1922
Από αναγνώριση της Β΄ Μοίρας Αεροπλάνων (Στρατιωτική Αεροπορία) επιβεβαιώθηκε η δεινή θέση στην οποία είχαν περιέλθει τα ελληνικά στρατεύματα μετά την τουρκική επίθεση στο Αφιόν Καραχισάρ (ύπαρξη σημαντικού κενού στην ελληνική αμυντική διάταξη στην περιοχή Τουμλού Μπουνάρ).

Σαν Σήμερα στις 16/08/1920
Σημειώνεται η πρώτη, από την έναρξη της Μικρασιατικής Εκστρατείας, συνάντηση ελληνικού αεροσκάφους με τουρκικό, κατά τη διάρκεια αποστολής αναγνώρισης. Το ελληνικό αεροσκάφος είναι τύπου Spad και έχει χειριστή τον Ανθυπολοχαγό Π. Πετροπουλέα. Ο Έλληνας αεροπόρος καταδιώκει τον αντίπαλο και τον αναγκάζει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ουσάκ. Η καταδίωξη του εχθρικού αεροσκάφους συνεχίζεται και στο έδαφος, έως το υπόστεγο του αεροδρομίου.

Σαν Σήμερα στις 16/08/1920
Ο Ελληνικός Στρατός  (Α΄ Σώμα Στρατού) να καταλάβει  την πόλη Ουσάκ της Μικράς Ασίας. Στην επιχείρηση συμμετείχε με βομβαρδισμούς και το Μικτό Αεροπορικό Απόσπασμα της Φιλαδέλφειας, ενώ σημειώθηκε και η πρώτη αερομαχία από την έναρξη της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

Σαν Σήμερα στις 16/08/1920
Οι Σημαιοφόροι Θ. Χαλκωματάς και Ε. Μπούκας, του Μικτού Αεροπορικού Αποσπάσματος της Φιλαδέλφειας, με αεροσκάφος De Havilland D.H 9, κατορθώνουν να εντοπίσουν το αεροδρόμιο του Ουσάκ, το οποίο και βομβαρδίζουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *