500 μεταχειρισμένα Bradley και 695 ειδικοποιημένα οχήματα από τις ΗΠΑ θέλει να αποκτήσει το ΓΕΣ…

 500 μεταχειρισμένα Bradley και 695 ειδικοποιημένα οχήματα από τις ΗΠΑ θέλει να αποκτήσει το ΓΕΣ…

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Χωρίς να έχει ληφθεί ακόμη απάντηση από την αμερικανική πλευρά, παραμένει το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον του ΓΕΣ για την παραχώρηση ή προμήθεια μεταχειρισμένου υλικού από τα αμερικανικά αποθέματα, είτε αυτό είναι πλεονάζον (EDA) είτε βρίσκεται ακόμη σε υπηρεσία. Επιδιώκοντας να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία που μπορεί να παρουσιασθεί και με βάση ενημερώσεις που γίνονται κατά καιρούς από το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, οι επιτελείς του ΓΕΣ ζητούν ενημέρωση για υλικό που κρίνεται χρήσιμο ώστε να καλυφθούν διάφορα κενά και ανάγκες, σε πολλούς τομείς.

Στην διάρκεια του τρέχοντος έτους, υποβλήθηκαν προς το ODC δύο αιτήματα, τα οποία αφορούν τροχαίο υλικό Μηχανικού και διαφόρων φορτηγών οχημάτων ειδικοποιημένων εκδόσεων.

Στις 27 Απριλίου, υποβλήθηκε αίτημα για 75 Οχήματα Μεταφοράς Γεφυροσκευής Μηχανικού M1977A4 (8×8). Πρόκειται για διασκευασμένο Όχημα Βαρέως Τύπου Διευρυμένης Ικανότητας Τακτικής Κινητικότητας (ΒΤΔΙΤΚ) τύπου M977, που ανήκει στην οικογένεια HEMTT Α4 και σχεδιάστηκε για την μεταφορά μέσων γεφυροσκευής του Μηχανικού. Το όχημα φέρει Σύστημα Χειρισμού Φορτίου, καθελκύει και ανασύρει με βαρούλκο την Τυποποιημένη Γέφυρα Ribbon, την Βελτιωμένη Γέφυρα Ribbon και την νέα Λέμβο Ανεγέρσεως Γέφυρας με την χρήση της Παλέτας Προσαρμογέα Γέφυρας.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *