Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ

 Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ

Στιγμιότυπο από την πρώτη ημέρα εργασιών του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Τετάρτη 26 Απριλίου 2023. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα μεταβεί τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στο Μουσκάτ, όπου θα συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης– Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (GCC).

Η περιφερειακή και διεθνής ασφάλεια, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, αναμένεται να αποτελέσει την κύρια θεματική της Συνόδου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών θα εκθέσει τις ελληνικές θέσεις και θα συνεργαστεί με Άραβες και Ευρωπαίους ομολόγους του.

Οι υπόλοιπες θεματικές της Συνόδου αφορούν στην κλιματική κρίση, την πράσινη μετάβαση και την προετοιμασία της Παγκόσμιας Διάσκεψης COP28 των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Στην Υπουργική Σύνοδο ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει, επιπλέον, διμερείς επαφές με αντιπροσωπείες από την περιοχή του Κόλπου, καθώς και με αξιωματούχους περιφερειακών και διεθνών οργανισμών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *