Συνεργασία μεταξύ ΑΔΙΣΠΟ και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 Συνεργασία μεταξύ ΑΔΙΣΠΟ και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Υπογραφή συνεργασίας μεταξύ ΑΔΙΣΠΟ και ΑΠΘ για Μεταπτυχιακές Σπουδές των Στελεχών για πέντε έτη. Η Προγραμματική Συμφωνία πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Εγκαταστάσεις της ΑΔΙΣΠΟ…

Την Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 υπεγράφη Προγραμματική Συμφωνία του Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στις «Στρατηγικές Σπουδές» διάρκειας 5 ετών από τον Διοικητή της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) Υποπτέραρχο (Ι) Ιωάννη Μπιρμπίλη και τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Καθηγητή κ. Παναγιώτη Γκλαβίνη, στις εγκαταστάσεις της ΑΔΙΣΠΟ στην Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του Κοινού ΠΜΣ είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων μεταπτυχιακού επιπέδου στις Στρατηγικές Σπουδές επ’ ωφελεία των Σπουδαστών της ΑΔΙΣΠΟ, για την προαγωγή της γνώσης και την ανάπτυξη της έρευνας σε επίπεδο γενικών γνώσεων στους τομείς του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Σχέσεων, της Γεωπολιτικής, της Διεθνούς Οικονομίας, της Ευρωπαϊκής Άμυνας, της Ενέργειας και των Νέων Τεχνολογιών, καθώς και σε επίπεδο ειδικών διοικητικών γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω μαθημάτων που αφορούν στην στρατηγική, στην ηγεσία, στο Management, στην διαχείριση κρίσεων, στην επίλυση διαφορών, στις διαπραγματεύσεις και στο Project Management.

Ο κύκλος σπουδών είναι διάρκειας 3 Ακαδημαϊκών Εξαμήνων και περιλαμβάνει τις εξής κατευθύνσεις:

Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Information and Communication Technology – ICT).
Διοίκηση Έργου (Project Management).

Επιπλέον το ΠΜΣ θα περιλάβει σεμινάρια, μηνιαίες επισκοπήσεις, συνέδρια και ημερίδες, ενώ στο πλαίσιο αναβαθμισμένης διδασκαλίας και διεθνοποίησης του Προγράμματος, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας (Institut des Hautes Etudes de Défense Nationale – IHEDN).

Στο Κοινό ΠΜΣ θα δύνανται να συμμετάσχουν οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της εκάστοτε Εκπαιδευτικής Σειράς της ΑΔΙΣΠΟ καθώς και απόφοιτοι παλαιοτέρων Εκπαιδευτικών Σειρών, είτε με υποτροφία, είτε με έκπτωση ύψους 50% στα δίδακτρα.

Με την υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας του Κοινού ΠΜΣ και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για την κατάρτιση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του στρατιωτικού προσωπικού σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, αφενός ενισχύονται σημαντικά οι δυνατότητες και ευκαιρίες των Αξιωματικών ως προς την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μεταπτυχιακού επιπέδου, αφετέρου αναπτύσσεται περαιτέρω η διαλειτουργικότητα της Ακαδημαϊκής Κοινότητας με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *