ΣΟΕΔ : <<Προσωπικός Βοηθός για ανθρώπους με Αναπηρία>> Δόθηκε λύση από την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου

 ΣΟΕΔ :  Δόθηκε λύση από την Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου

Δόθηκε λύση στο μεγάλο πρόβλημα που είχε πρόκυψη για τα Στελέχη τω Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφάλειας όσον αφορά το <<Προσωπικό Βοηθό για ανθρώπους με αναπηρία>>…

Το ΣΟΕΔ ενημέρωσε σχετικά επί του θέματος την Υφυπουργό κ΄Δόμνα Μηχαηλίδου και εκείνη με την σειρά της έκανε αυτό που έπρεπε, για να διορθωθεί άμεσα…Τροποποιήθηκε η ΚΥΑ και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι προαναφερθείσες Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων!

Ανακοίνωση ΣΟΕΔ

Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με έγγραφο του στις 29 Μαρτίου 2022 ενημέρωσε το αρμόδιο υπουργείο ότι στο πιλοτικό Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για ανθρώπους με αναπηρία», δικαίωμα συμμετοχής είχαν άνθρωποι με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%, που είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης και έχει πιστοποιηθεί ΜΟΝΟ από υγειονομική επιτροπή ΚΕ.Π.Α.

Από τα παραπάνω προέκυπτε ότι οι Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων , Ελληνικής Αστυνομίας , Πυροσβεστικού Σώματος, εξαιρούνταν του προγράμματος. Ουσιαστικά σύμφωνα με την πρόβλεψη του νομοθέτη, οι υγειονομικές επιτροπές των παραπάνω έχουν την ιδία ισχύ με τις αποφάσεις του ΚΕ.Π.Α και ζητούσαμε την ένταξη τους.

Με Έγγραφο της η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου , μας ενημέρωσε ότι με τροποποίηση της ΚΥΑ στις 09 Ιουνίου 2022 πλέον στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και οι προαναφερθείσες Ανώτερες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ευχαριστούμε θερμά την Υφυπουργό για την ανταπόκριση της στο αίτημα του Σωματείου μας, η οποία προχώρησε στη διόρθωση χωρίς αγκυλώσεις, καθώς επίσης και τους Βουλευτές ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου , και ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεικόπουλο που προώθησαν το αίτημα μας στη Βουλή των Ελλήνων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *