Από κόσκινο όλα τα στοιχεία για το Μοιραίο T-2C Buckeye

 Από κόσκινο όλα τα στοιχεία για το Μοιραίο T-2C Buckeye

T-2C Το μοιραίο αεροσκάφος του Επαμεινώνδα Κωστέα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Σε οπτικό υλικό από κινητά τηλέφωνα, κάμερες που κινηματογραφούσαν την τελευταία πτήση του Επισμηναγού και Αντιπτεράρχου μετά θάνατον, Επαμεινώνδα Κωστέα, κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και της αεροπορικής βάσης πρόκειται εστιάσουν οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής διερεύνησης του αεροπορικού δυστυχήματος με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2.


Το δεύτερο σημαντικό κομμάτι των ερευνών θα εστιάσει και στα συντρίμμια που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής, αλλά κι από σημεία που εκσφενδονίστηκαν τμήματα του μοιραίου αεροσκάφους.

Το τρίτο κομμάτι που πρόκειται να συνθέσει την έρευνα είναι οι καταγεγραμμένες συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου καθώς εκεί υπάρχει καταγραφικό μηχάνημα, μιας και το εκπαιδευτικό Τ-2 δεν διαθέτει καταγραφέα δεδομένων ούτε και ήχο από το cockpit (μαύρο κουτί).

Αν και πολλές φορές οι ερευνητές έχουν επισημάνει σε άλλες υποθέσεις που τους είχαν ανατεθεί, ότι οι αυτόπτες μάρτυρες δεν θεωρούνται πάντα αξιόπιστες πηγές, στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση υπάρχουν συγκεντρωμένες μαρτυρίες που αναφέρουν αποκόλληση τμήματος του αεροσκάφους εν ώρα πτήσης.

Ειδικότερα, από την στιγμή εκείνη το Τ-2 ξεκίνησε την βύθιση ως την συντριβή του στο έδαφος, ελάχιστα μέτρα από την περίφραξη της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος.

Το βέβαιο είναι πως γι’ ακόμη μια φορά η επιτροπή που θα διερευνήσει το συγκεκριμένο αεροπορικό δυστύχημα, ότι κι αν καταγράψει, θα είναι μόνο για την ηγεσία και το αεροπορικό επιτελείο μιας και η έκθεσή της, όπως κι όλες οι άλλες στο παρελθόν, χαρακτηρίζονται ως άκρως απόρρητες.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο Τ-2 Buckeye που έμελλε να γίνει το μοιραίο αεροσκάφος για τον άτυχο Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, λέγεται ότι ο επιχειρησιακός του βίος περνούσε κατά πολύ τα 48 χρόνια, καθώς αυτά αφορούν την ενεργοποίηση των αεροσκαφών στις τάξεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Ωστόσο αυτά τα εκπαιδευτικά είχαν ήδη ώρες εν πτήση γι’ αρκετά χρόνια, πριν καταλήξουν στην πολεμική αεροπορία.

Δείτε περισσότερα 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *