Καθηλώνονται τα T-45 Goshawk του Αμερικάνικου Ναυτικού λόγο προβλημάτων

 Καθηλώνονται τα T-45 Goshawk του Αμερικάνικου Ναυτικού λόγο προβλημάτων

Το Πολεμικό Ναυτικό καθήλωσε τον στόλο εκπαιδευτών αεριωθούμενων αεροσκαφών T-45C Goshawk την Παρασκευή «για να εξετάσει ένα σφάλμα λεπίδας κινητήρα», σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Τρίτη από τη Διοίκηση Συστημάτων Ναυτικής Αεροπορίας.

Η απόφαση να σταματήσουν οι πτήσεις Goshawk για το Πολεμικό Ναυτικό και το Σώμα Πεζοναυτών λήφθηκε «από την αφθονία της προσοχής και της ανησυχίας για την ασφάλεια των αεροπόρων μας», δήλωσε στη δήλωση ο επικεφαλής της Ναυτικής Αεροπορικής Εκπαίδευσης Αντιναύαρχος Richard Brophy.

«Εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για μια ταχεία επίλυση», είπε. «Η ασφάλεια βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας και δεν πρέπει να εκθέτουμε τους πιλότους ή τα αεροσκάφη μας σε περιττό κίνδυνο».

Το δελτίο τύπου του Πολεμικού Ναυτικού δεν αναφέρει πώς ανακαλύφθηκε το ζήτημα της λεπίδας ή εάν είχε συμβάλει σε τυχόν ατυχήματα.

Οι αξιωματούχοι δεν απάντησαν αμέσως σε επακόλουθες ερωτήσεις το απόγευμα της Τετάρτης, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το θέμα ή να εξηγήσουν την καθυστέρηση στην ανακοίνωση της προσάραξης.

Αρκετές υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού εργάζονται «όλο το εικοσιτετράωρο» με τον βιομηχανικό συνεργάτη Rolls Royce για να καταλάβουν την αιτία της βλάβης της λεπίδας, σύμφωνα με τον Αντιναύαρχο John Lemmon, ο οποίος ηγείται του γραφείου Τακτικών Προγραμμάτων Αεροσκαφών του Ναυτικού.

«Η μηχανική ανάλυση έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί έως ότου μπορέσουμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια τον στόλο των T-45 σε κατάσταση πτήσης για να υποστηρίξουμε την εκπαίδευση της CNATRA», είπε ο Lemmon σε δήλωση.

Το Goshawk χρησιμοποιείται ως μέρος του προγράμματος εκπαίδευσης πιλότων του Ναυτικού και του Σώματος Πεζοναυτών για αερομεταφορείς και αποστολές τακτικής κρούσης, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό.

Τα T-45 πετούν από το 1988, με την παραλλαγή C να μπαίνει στον στόλο το 1997.

Πηγή : https://www.defensenews.com/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *