Τα Apache AH-64A θα αναβαθμιστούν ή θα τα πετάξουμε κι αυτά στα σκουπίδια όπως τα Mirage 2000 ;

 Τα Apache AH-64A θα αναβαθμιστούν ή θα τα πετάξουμε κι αυτά στα σκουπίδια όπως τα Mirage 2000 ;

Ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα που εκκρεμούν για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης του Στρατού Ξηράς είναι αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός της Αεροπορίας Στρατού.

Αφενός στον τομέα των ελικοπτέρων μάχης, όσο και στον πολύπαθο τομέα των ελικοπτέρων μεταφοράς.

Η ισχύς πυρός των Apache, σε συνδυασμό με εκείνη των μεταχειρισμένων Kiowa που είχαν σωθεί από σκράπ, όταν αποφάσισε το ΓΕΣ να τα αγοράσει από τους Αμερικανούς μαζί με πλήθος ανταλλακτικών, στις μέρες μας αποτελούν μια ως μια φονική απάντηση στον ουρανό του Έβρου αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Όμως δεν λείπουν τα προβλήματα για τους ιπτάμενους και τους μηχανικούς της Αεροπορίας Στρατού στους κύριους βραχίονες της εναέριας επίθεσης.

Στον βραχίονα των επιθετικών ελικοπτέρων βρισκόμαστε ακόμη σε αναμονή της αναβάθμισης των Apache Alpha η οποία πρόκειται να γίνει από τους Ισραηλινούς με την προμήθεια και προσαρμογή νέων ηλεκτροπτικών συστημάτων. Παράλληλα η αναβάθμιση αυτή προβλέπει και την «αναζωογόνηση» των κινητήρων τους όπως επίσης και άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων. Προς το παρόν οι συζητήσεις είναι πολλές όπως και οι διαπραγματεύσεις.

Στο επίπεδο όμως των ελικοπτέρων- φόβητρο, Apache, υπάρχει και ο δεύτερος κρίσιμος βραχίονας ο οποίος αφορά τα Apache Delta που είναι όχι μόνον το πλέον σημαντικό και και το λιγότερο προβεβλημένο κομμάτι αυτής της εξίσωσης.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *