Τα Ελληνικά Rafale στην άσκηση «Neptune Strike 23-1»

 Τα Ελληνικά Rafale στην άσκηση «Neptune Strike 23-1»

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ «Neptune Strike 23-1» όπου απέδειξαν ότι διαθέτουν και τα μέσα και την εμπειρία όχι απλά να λαμβάνουν μέρος σε πολυεθνικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας αλλά και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΚΑ
ΠΗΓΗ NEWPOST

Τρία Συμμαχικά αεροπλανοφόρα, μεγάλος αριθμός πολεμικών πλοίων, μαζικοί Σχηματισμοί μαχητικών, Ειδικές Επιχειρήσεις, δικτυοκεντρικός πόλεμος, εμπλοκή της αεράμυνας και επιχειρήσεις Έρευνας-Διάσωσης συνέθεσαν μια άσκηση με υψηλό δείκτη διακλαδικότητας η οποία πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο στο FIR Αθηνών αλλα και στις Ελληνικές θάλασσες.

Σημείο αναφοράς για μια ακόμη φορά η Κρήτη και η Σούδα η οποία αποτελεί το πιο ισχυρό ορμητήριο του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο δίνοντας προστιθέμενη αξία στον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή ειδικά έπειτα από την απομόνωση της γειτονικές Τουρκίας. Η οποία για μία ακόμη φορά είχε εξαιρετικά μειωμένη συμμετοχή στην άσκηση τόσο σε μέσα όσο και στα σενάρια ακόμα και σε περιοχές κοντά στις ακτές της.

Δείτε περισσότερα

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *