Η ΠτΔ επισκέφθηκε την Μοίρα των αδικοχαμένων χειριστών του F-4E

 Η ΠτΔ επισκέφθηκε την Μοίρα των αδικοχαμένων χειριστών του F-4E

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε χθες την 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα, όπου είναι ενταγμένα τα αεροσκάφη F-4 Phantom II και στην οποία υπηρετούσαν ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο Υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας. Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο της Μονάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω τη μνήμη του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα που χάθηκαν πρόσφατα στο Ιόνιο, στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Είχα πει τότε στον Σμήναρχο Αβραάμ Καζαντζόγλου, Διοικητή της Μοίρας, ότι ήθελα να έρθω να επισκεφθώ τους συναδέλφους τους όχι για να τους παρηγορήσω, αφού έχετε όλη τη δύναμη που χρειάζεστε, πολύ περισσότερη από εμάς. Αλλά για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς, τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που προστατεύετε την πατρίδα με αυταπάρνηση, ευσυνειδησία, αποτελεσματικότητα – δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να το περιγράψω. Και δεν είναι μόνον οι πιλότοι, είναι και οι μηχανικοί, είναι όλο το προσωπικό.

Όπως έγινε σαφές και από την παρουσίαση που έκανε τώρα ο Διοικητής, τα περισσότερα από όσα καλά γίνονται στη χώρα μας, που πέρασε μια τεράστια οικονομική κρίση και συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες, οφείλονται στο έμψυχο δυναμικό. Και αυτό που εσείς προσφέρετε είναι πολύτιμο και κάνει τη διαφορά. Η προσφορά του έμψυχου δυναμικού, η πίστη σε αυτό που κάνετε.

Σας ευχαριστώ, λοιπόν, εκ μέρους όλων των συμπατριωτών μας. Είμαστε περήφανοι για τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας. Να είστε πάντα καλά και να έχετε δύναμη».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Διοικητή της 117 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχο (Ι) Αβραάμ Καζαντζόγλου για την οργάνωση, την αποστολή και το επιχειρησιακό έργο της Πτέρυγας και της 338Μ. Ακολούθως, ο Διοικητής της 338Μ Αντισμήναρχος (Ι) Λεωνίδας Γαβριηλίδης παρουσίασε τις ενέργειες που εκτελούνται και τις διαδικασίες που ακολουθούνται πριν από κάθε πτήση, ενώ έλαβε χώρα επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-4E Phantom II της Μοίρας.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησαν με ιπτάμενους, τεχνικούς και διοικητικά στελέχη της Μοίρας.

Υπενθυμίζεται, ότι στην 338Μ υπηρετούσαν οι πρόσφατα πεσόντες εν ώρα καθήκοντος Σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης και Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης αντίστοιχα σε διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-4E Phantom II που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες, εκπαιδευτικής πτήσης.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *