Από σήμερα Ταυτότητα και Δίπλωμα σε εφαρμογή στα κινητά

 Από σήμερα Ταυτότητα και Δίπλωμα σε εφαρμογή στα κινητά

Στο wallet του κινητού των πολιτών θα περάσουν και επισήμως οι ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης από το απόγευμα της 27ης Ιουλίου, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο συνέδριο #MetaLiving του ΟΤ.

Η βασική ιδέα είναι να μην χρειάζεται οι πολίτες να κουβαλούν την ταυτότητά τους και το δίπλωμα οδήγησης μαζί τους προκειμένου να τα επιδεικνύουν όταν απαιτείται, αλλά να είναι όλα πιο εύκολα μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Η χρήση θα είναι πολύ εύκολη, όσο ήταν και εκείνη με το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Στόχος είναι να υπάρχει και ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα για όλες τις χρήσεις εθνικά, δεδομένου ότι, όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης “έχουμε ίσως τη χειρότερη ταυτότητα στην Ευρώπη από άποψη μεγέθους, ασφάλειας αλλά και λειτουργικότητας”.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης ο τρέχον προγραμματισμός για να περάσει στο κινητό η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης είναι το απόγευμα της 27ης Ιουλίου. “Eίμαι συγκεκριμένος… τρέχον προγραμματισμός… ελπίζω να μην αλλάξει πολύ”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες, καθώς και η ταυτότητα έχει πλέον μεταβληθεί: η ταυτότητά μας είναι οι κωδικοί μας, το username και το password μας για να μπαίνουμε στις υπηρεσίες. Η ταυτότητα είναι η… υπηρεσία”.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *