Τίμησαν τον Ήρωα Νικόλαο Μερτζανίδη

 Τίμησαν τον Ήρωα Νικόλαο Μερτζανίδη

Διεξήχθη με επιτυχία η 3 Αθλητική ημερίδα που διοργάνωσε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων “Η καθ ημάς Ανατολή “ πρός τιμήν του Ανθηποσμηναγού Νικολάου Μερτζανίδη που έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος με F-5A. Ο Νικόλαος μερτζανίδης Γεννήθηκε το 1954 στα Βούναινα Καρδίτσας.

Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1973 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1977 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Σκοτώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1977, όταν το αεροσκάφος του, τύπου F-5A της 337 Μοίρας Αναχαιτίσεως Ημέρας, συνετρίβη κατά την εκτέλεση βολών αέρος-εδάφους στο πεδίο βολής Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος κου Ιωάννης Γιάγκος , ο βουλευτή της ΝΔ κου Μάξιμος Χαρακόπουλος , ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου .Τακτικής . Αεροπορίας Ταξίαρχος (Ι) κου Παναγιώτης Σκαρπέτας , ο εκπρόσωπος της περιφέρειας κου Σιδηρόπουλος Χρήστος, ο πρόεδρος της κοινότητας Μερτζανίδης Ιωακείμ. Επίσης παρευρέθησαν και κατέθεσαν στεφάνι στην προτομή του ήρωα ,ο πρόεδρος των αποστράτων αξιωματικών πολεμικής αεροπορίας κος Κωνσταντίνος Λιούτας, ο πρόεδρος των Κύπριων Λάρισας κος Αυγουστίνος Αυγουστής ,και ο εκπρόσωπος του Μικρασιάτικου Συλλόγου Λάρισας κος Χρηστός Λαγός

Στους λόγους που εκφώνησαν ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος κος Ιωάννης Γιάγκος ο βουλευτής κος Μάξιμος Χαρακόπουλος , ο πρόεδρος του Μ Σ Β κος Αθαναηλίδης Ηλίας , και ο αδελφός του ήρωα πιλότου κος Μερτζανίδης Αλέξανδρος ,αναφέρθηκαν στην ζωή και την προσφορά του Νίκου Μερτζανίδη, στην ανάγκη διοργανώσεων τέτοιων εκδηλώσεων τιμής ,από πολιτιστικούς συλλόγους και στην προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας Ελλάδος προς την Πατρίδα.

Στο πρόσωπο του Νίκου ,την Κυριακή τιμήθηκαν όλοι οι Έλληνες πιλότοι που έδωσαν την ζωή τους για την χωρά μας

Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα φρόντισαν η Ελληνική Αστυνομία (Α.Τ. Παλαμά) η Πυροσβεστική υπηρεσία Λάρισας ,ο γιατρός του αγώνα και μέλος του Δ.Σ του Μ.Σ.Β Κος Παλαιωχορλίδης Ηλίας και τέλος οι πάντα πρόθυμοι και με ουσιαστική παρουσία εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Σαμαρειτών Λάρισας .

Ο Μ.Σ.Β ευχαριστεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κο Κώστα Αγοραστό καθώς και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικά τον καθηγητή κο Κουρέτα Δημήτριο για την πολύτιμη βοήθεια τους .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *