Αεροπορικό αδιέξοδο στην Τουρκία και το μέλλον τους αβέβαιο…

 Αεροπορικό αδιέξοδο στην Τουρκία και το μέλλον τους αβέβαιο…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ. HELLAS JOURNAL

Ο διαχρονικός εφιάλτης της Τουρκίας για το ενδεχόμενο ανατροπής της ισορροπίας δυνάμεων στο Αιγαίο, με μια ενισχυμένη αεροπορία για την Ελλάδα, φαίνεται ότι γίνεται πραγματικότητα.

Το ντόμινο των γεγονότων που σχετίζονται με την προσπάθεια της Τουρκίας ν’ αναβαθμίσει τον στόλο των μαχητικών της αεροσκαφών, ώστε να ισοσταθμίσει τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, δεν έχουν σε καμία περίπτωση την ακολουθία που θα επιθυμούσε η Άγκυρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ύστερα από έναν χρόνο από τη μέρα που η Τουρκία απέστειλε στις Ηνωμένες Πολιτείες επίσημο αίτημα (σ.σ. LOR– 23 Σεπτεμβρίου 2021) για την αγορά 40 νέων F-16 Block 72 Viper&την αναβάθμιση άλλων 80 από τον υφιστάμενο στόλο της, στο ίδιο επίπεδο, τα μαντάτα για την τουρκική κυβέρνηση δείχνουν ότι από το Καπιτώλιο λευκός καπνός δεν πρόκειται να βγει.

Μάλιστα μετά το πρόσφατο ταξίδι του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης αντιλήφθηκαν πως ούτε υποστήριξη από γερουσιαστές υπάρχει, τόση όση θα ήθελαν στην Άγκυρα, ούτε μέλλον για τα τουρκικά F-16.

Αυτό είχε ωθήσει τον κορυφαίο σύμβουλο του κου. Ερντογάν, Ιμπραϊμ Καλίν να δηλώσει ότι η χώρα του εξετάζει πολύ σοβαρά την προμήθεια του Ευρωπαϊκού Eurofighter.

Και όπως είχαμε γράψει στην σελίδα μας, οι Τούρκοι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα Βρετανικά Eurofighter και μάλιστα της τελευταίας τους έκδοσης που μπορούν κι αυτά να φέρουν πυραύλους Meteor, ανάλογους με αυτούς που διαθέτουν τα Ελληνικά RafaleF3R.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *