ΤΠΚ Τουρνάς Ρ-76 : Βυθίστηκε πριν να αναλάβει ρόλο θαλάσσιου στόχου

 ΤΠΚ Τουρνάς Ρ-76 : Βυθίστηκε πριν να αναλάβει ρόλο θαλάσσιου στόχου

ΤΠΚ ΤΟΥΡΝΑΣ

Η ΤΠΚ Τουρνάς Ρ-76, τύπου La Combattante IIa, ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Construction Mechaniques de Normandie στο Χερβούργο της Γαλλίας και εντάχθηκε στη δύναμη του γερμανικού ναυτικού στις 21 Αυγούστου 1973 ως LEOPARD.

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση του Γραφείου Τύπου του ΓΕΝ, η πυραυλάκατος Τούρνας κατά την διάρκεια ρυμούλκησης προς το Θαλάσσιο Πεδίο Βολής Κρήτης το σκάφος βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η πυραυλάκατος θα τοποθετούνταν ως θαλάσσιος στόχος.

Όπως μας τόνισαν, είναι σύνηθες να παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα κατά την ρυμούλκηση, λόγο παλαιότητας, καιρικών συνθηκών και φθοράς των σκαφών.

Η “ΤΟΥΡΝΑΣ” παραχωρήθηκε στην Ελλάδα στα πλαίσια της γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας. Η ύψωση της Ελληνικής Σημαίας έγινε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας στις 28 Σεπτεμβρίου 2000. Ομοίου τύπου αδελφά πλοία του πολεμικού ναυτικού είναι τα Βότσης (P 72), Πεζόπουλος (P 73), Βλαχάβας Ρ-74, Μαριδάκης (P 75)και Σακίπης (P 77).

Η ΤΠΚ Τουρνάς Ρ-76 έλαβε την ονομασία αυτή προς τιμήν του φονευθέντος, κατά την βύθιση του Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ Υπχου Α. Τουρνά, στην Αδριατική, στις 29 Δεκεμβρίου 1940.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *