Τρία νέα Drone για την 5η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

 Τρία νέα Drone για την 5η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

5η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Στην παραλαβή τριών (03) μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προέβη την Τρίτη 05/09/2023, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, κατόπιν υπογραφής της συμφωνίας στις 29-08-2023 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον αρμόδιο Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ο εν λόγω εξοπλισμός παρεδόθη στον Διοικητή της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε χώρο του λιμένα Πάτρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη.

Ο ανωτέρω εξοπλισμός διατέθηκε στις Λιμενικές Αρχές Πάτρας, Κατακόλου και Μεσολογγίου και πρόκειται να συντελέσει στην ενίσχυση της επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ανωτέρω Λιμενικών Αρχών στα πεδία έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, δίωξης λαθρεμπορίου και επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *